Honnan tudhatjuk meg valakinek az IP-címét?

Minek kell neked valaki IP-címe?!
Semmit nem érsz vele!
=============
Nekem van több webáruházam, ahol regisztrációnál és vásárlásnál naplózza a rendszerem a user IP-címét.
Ez nekem azért kell, hogy pl. külföldről ne rendelgessen nálam senki kamu magyar címekkel (sajnos, előfordul ilyesmi!)...
Vagy : miskolci IP-címen netező vajon miért ad le megrendelést győri lakcímre???... (Ez nem minden esetben lehet csaló, de ennek már utána szoktam nézni.)
Vagy : ha rejtett/anonym IP-címről ad le valaki megrendelést, azt csuklóból törlöm, az ilyen tuti hamis-megrendelés, csak szórakozni akar... :-[
Szóval, én tudom használni az IP-címet a csalások kiszűrésére, de te mire akarod használni???
Csak annyit fogsz látni belőle, hogy ki a net-szolgáltatója és kb. honnan netezik!

A freemail-címről küldött emailekben is benne van a küldő IP-címe! :D
Ha ilyen postafiókból írt levelet neked, akkor nézd meg a levél "Tulajdonságai"-t, ott találod az IP-címét.
Gmail-címről (és Hotmail, Yahoo!-ról) ez sajna nem működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!