Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Honnan tudhatjuk meg valakinek...

Honnan tudhatjuk meg valakinek az IP-címét?

Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 23:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Például elkéred tőle. Vagy csinálsz egy honlapot, ami lementi a látogatók IP címét. Megkéred, hogy nézzen fel az oldalra, abban a pillanatban megvan az ip, neked csak meg kell nézni. De vannak más módszerek is. Szerintem a google-be, hamarabb megoldásra lelsz.
2009. nov. 7. 23:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Minek kell neked valaki IP-címe?!

Semmit nem érsz vele!

=============

Nekem van több webáruházam, ahol regisztrációnál és vásárlásnál naplózza a rendszerem a user IP-címét.

Ez nekem azért kell, hogy pl. külföldről ne rendelgessen nálam senki kamu magyar címekkel (sajnos, előfordul ilyesmi!)...

Vagy : miskolci IP-címen netező vajon miért ad le megrendelést győri lakcímre???... (Ez nem minden esetben lehet csaló, de ennek már utána szoktam nézni.)

Vagy : ha rejtett/anonym IP-címről ad le valaki megrendelést, azt csuklóból törlöm, az ilyen tuti hamis-megrendelés, csak szórakozni akar... :-[

Szóval, én tudom használni az IP-címet a csalások kiszűrésére, de te mire akarod használni???

Csak annyit fogsz látni belőle, hogy ki a net-szolgáltatója és kb. honnan netezik!

2009. nov. 8. 00:03
 3/4 A kérdező kommentje:
pont arra vagyok kiváncsi, hogy honnan netezik :D
2009. nov. 8. 00:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A freemail-címről küldött emailekben is benne van a küldő IP-címe! :D

Ha ilyen postafiókból írt levelet neked, akkor nézd meg a levél "Tulajdonságai"-t, ott találod az IP-címét.

Gmail-címről (és Hotmail, Yahoo!-ról) ez sajna nem működik...

2009. nov. 8. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!