Miért jelenhetett meg a böngésző eszköztáramban, a Vissza nyíl után az a három ikon, aminek a képeit csatolom?
Bár, ha rákattintok bármelyikre, megjelenik egy ablak. némi magyarázattal, (ezeket csatoltam) de számomra nem világos, hogy ezek kártékonyak-e? És, ha igen, akkor mit tegyek velük? Előre is köszönöm a választ!
1. Az oldal nem csak titkosított (https) adatokat tartalmaz, mint pl. reklámok, külső linkek, stb. Erre figyelmeztet, hogy ha esetleg jelszót vagy bármi egyebet megadsz e külső linkeken, az nem lesz biztonságban, illetve a külső linkre ha kattintasz, esetleg megkaphatja a fb adataid 1 részét, netán még tetszikel is helyetted.
2. A flash nélkül is megy az oldal, igazából a mozgó reklámok 90%-a flash alapú, kevés gif. Tehát akár még reklámot is tudsz szűrni, ha blokkolva van. Viszont ha bármi játék vagy hasonló futtatását tervezed az oldalon, akkor engedélyezned kell.
3. Jelzi az első pontban leírt biztonságos kapcsolatot, bár mivel csak ellenőrizve van, de NINCS ALÁÍRVA, ezért figyelmeztet. Bankok, nagyobb cégek mind aláírják.
E figyelmeztetéseket mind ki lehet kapcsolni a beállítások között.
Köszönöm szépen a választ, amiből érződik, hogy alapos a felkészültséged a számítógép kezelésében!
Sajnos nekem nem, ezért, aztán nem is mindig értem a szakszerű válaszokat. (72 éves vagyok)
Ezért megelégednék, és szeretnék csupán olyan válaszokat kapni, hogy a felvetett, nekem különlegesség, rendellenesség-e? Hasznos-e , vagy káros?
" E figyelmeztetéseket mind ki lehet kapcsolni a beállítások között."
És ki kell-e kapcsolni? Ha azokról a Beállításokról van szó, amiket a böngészőm, Eszközök menüpontján keresztül érek el, akkor, ott hol lehet ki-, esetleg bekapcsolni, mert én nem találtam erre utalást? Vagy esetleg egy máshol található "Beállítások"-ról van szó. Ha a segítségeddel. ezeket megtalálom, mit hagyjak úgy, és min változtassak? Korábban ezek az ikonok nem voltak láthatóak. Kellenek?
Bocsáss meg, az infantilis kérdés sorozatért, de érzem, hogy Te értsz hozzá, én pedig autodidakta módon tanulom a számítógép kezelését, és akkora a lemaradásom, hogy tudom, hogy már nincs időm , meg kapacitásom, pótolni, ezért csak gyakorlati fogásokat kérdezek, anélkül, hogy elméletileg bele akarnék merülni!
Előre is köszönöm a további tanácsokat!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!