Szerintetek mennyiből és hol tudnék összerakni egy asztali gépet, amit bluray-nézésre, TV-hangfelvételre és irodai munkára használnék?
Jó lenne minél olcsóbb, de megbízható alkatrészekből, mert minél hosszabb távra veszem. A pcx.hu-n lehet ilyen gépeket összeállítani, de még winchesterből sem tudom, melyik márka megbízható, melyik nem. Esetleg vegyek egyben árult gépet? Egyéként Windows 7-et szeretnék használni, de nem OEM-et, tehát azt nem kell a gép részeként kalkulálni.
A bluray olvasó egyelőre nem fontos, de ha akarok tenni a gépbe, akkor lehessen, és a gép bírja a filmeket akadásmentesen lejátszani. A hangfelvételhez pedig nem kellene csúcsszuper hangkártya, ugyanis a TV-adás eleve nem olyan fantasztikus minőség. Mondjuk felvenni azért talán jó lenne 96kHz/24bit-ben.
"A hangfelvételhez pedig nem kellene csúcsszuper hangkártya, ugyanis a TV-adás eleve nem olyan fantasztikus minőség"
Ezzel kapcsolatban egy tanács: vegyél egy dvb-t tunert bele (~5-8 ezer) és jó minőségben veheted fel a tv adás hangját akár hangkártya nélkül.
_Jessy_:
Azt meg tudnád esetleg mondani, mért szerencsésebb egy ilyen tuner? Csak mert hangkártyát úgyis vennem kell, és ha azzal megoldható, akkor megúsznám ezt a külön kiadást. Egyébként ezek az új digitális TV-jelet is tudják fogni?
És még valami. Neked nem volt olyan tapasztalatod, hogy bizonyos adókról (nálam a Film Mania az egyik ilyen), rosszul veszi fel a hangot? Teljesen torz, hallani sem lehet semmit normálisan. Valami másolásvédelemnek tűnik, mert ha előbb VHS-re veszek arról az adóról, és onnan gépre, akkor is ugyanez van. De csak egyes adóknál. A többinél jó a felvétel. Valamint régebbi hangkártyával készült felvételnél szintén nem jelentkezik a probléma.
A választ előre is köszi! A kérdező voltam.
Helló!
én is az Ipon.hu-t javaslom a gépösszerakó elég kiterjedt még a speciális igényekre is és sok az extra van blu-ray olvasó is és elég olcsó, meg jól rakják össze, egyszóval cserélhető lenne ha valami tönkremegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!