Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » VHS videokazetta digitalizálása?

VHS videokazetta digitalizálása?

Figyelt kérdés
Szeretnék belevágni ilyen digitalizálásba. Azt szeretném tudni, hogy milyen megoldás lenne a (leg)jobb ha veszek egy digitalizálót és összekötöm egy kazettajátszóval és azt egy gépre ? Vagy egy külső DVD íróra vagy melyik ? És milyent veszek márka-típusra ? Nem Full HD-kel akarok játszadozni hanem egy nézhető, nem elcsúszott hangút akarok csinálni. Ha ez lehetséges :) A válaszokat előre is köszönöm :)
2013. szept. 15. 20:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz szerkeszteni a VHS tartalmon - pl. feliratok, átúsztatások, stb. - akkor a legegyszerűbb, ha veszel egy combo készüléket. DVD író/VHS lejátszó-felvevő.

Egy gombnyomás és átírja a VHS tartalmat DVD-re.

2013. szept. 15. 20:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem akarok :) Amúgy ha félhivatalosan csinálnám kell rá valami ?
2013. szept. 15. 21:32
 3/15 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz? Üzletszerűen? Persze. Számlát kell adjál - elvileg. Mi van, ha egy NAV ellenőrbe botlasz? És most nem a Norton AntiVírusra gondoltam. :)
2013. szept. 15. 21:34
 4/15 anonim ***** válasza:

A legolcsóbban egy TV tuner kártyával úszhatod meg.

Nekem Leadtek WinFast PVR 2000 -rem van már pár éve.

Én még 22ezer forintért vettem.

Ami jó, hogy a honlapjáról lelehet tölteni a legújjabb frissítést. Ez azért jó mert már enged 720X576-ban felvenni.

Sajnos azt tudni kell, hogy ez nem valós tudása a kártyának, hanem felkonvertálja 352X288-ról.

De ettől függetlenül jó felvételeket készít és érdemes a 720x576-os felbontást választani.

Nekem úgy van megoldva a digitalizálás, hogy a kábelTV koax vezetéke a videóba megy, majd egy másik koax megy elosztva a TV-re és a számítógépre a kártyába.

VHS kazetta jelét úgy kell megkeresni mint ha egy TV csatornát keresnék, csak beteszek egy kazettát ,nyomok egy Play-t és megkeresem a jelét. Majd felvételt készítek róla.

Innen letöltheted a legújjabb frissítést:WinFastPVR2_setup_20348.zip

[link]

Használtan még kapható:

[link]

Kép a programról:

[link]

2013. szept. 15. 22:31
 5/15 Lajos54 ***** válasza:

Én egy Aver TV 6 típusú tv-kártyát használok ilyen célra. A koax (antenna, a tv adás vételéhez) bemeneten kívül van S-Video és kompozit bemenete is sztereó hanggal.

Hardveres Mpeg2 kódere van, tehát viszonylag gyengébb gépen is működik valós időben. Szabvány 720x576-os felbontással dolgozik, a minősége elfogadható.

Igaz, nem mai gyerek, kb. 5-6 éve vettem, kibírható áron.

Én egy Panasonic NV-HV61 tip. VHS képmagnóval használom, amiben az a jó, hogy az S-VHS (korábbi félprofi) kazettákat is lejátssza. Persze nem iparszerűen csinálom, csak a saját régebbi felvételeimet, meg a rokonok-kollégák kazettáit digiz(t)em vele. Hálistennek már egyre kevesebb kerül elő...

Kiegészítésnek: nem árt valami egyszerűbb videoszerkesztő is, hogy a már nagyon hibás részeket (a kazetták öregedése miatt elkerülhetetlen) ki tudd vágni.

2013. szept. 16. 15:05
 6/15 Lajos54 ***** válasza:
Bocsi, az említett név a programé, amit adtak hozzá. Megnéztem, a tuner-kártya típusa: AverMedia AverTV MCE 116 Plus. Sajnos valószínűleg újan már nem kapható, de érdemes keresgélni, hátha van használt, vagy valamilyen utódja. Így néz ki: [link]
2013. szept. 16. 15:17
 7/15 A kérdező kommentje:
Nálunk csak laptopok vannak és egy asztali gép de az se mai gyerek (512 MB ram meg 1.XX GHz proci) hát nem tudom tudnám e vele csinálni. Tehát a laptopra valami megoldás ?
2013. szept. 16. 19:35
 8/15 Lajos54 ***** válasza:
Akkor egy külső eszköz kell, USB csatlakozással, akár a linkelt lapból is kiindulhatsz. De mindenképpen olyan, ami hardveres Mpeg2 kódolót tartalmaz, mert az "átvállalja" a dolog nehezét a számítógéptől.
2013. szept. 16. 19:57
 9/15 Lajos54 ***** válasza:
Egyébként az a gép, amiben először használtam, 1,8 GHz-es volt, 512 MB RAM-mal. Szépen működött vele.
2013. szept. 16. 20:00
 10/15 A kérdező kommentje:
Ez a MPEG 2 hardveres kódolás ez hogyan működik pontosan ? És melyik csatlakozással lenne a legszebb a kép és a hang viszonylag kevés hibával ?
2013. szept. 16. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!