VHS videokazetta digitalizálása?
Ha nem akarsz szerkeszteni a VHS tartalmon - pl. feliratok, átúsztatások, stb. - akkor a legegyszerűbb, ha veszel egy combo készüléket. DVD író/VHS lejátszó-felvevő.
Egy gombnyomás és átírja a VHS tartalmat DVD-re.
A legolcsóbban egy TV tuner kártyával úszhatod meg.
Nekem Leadtek WinFast PVR 2000 -rem van már pár éve.
Én még 22ezer forintért vettem.
Ami jó, hogy a honlapjáról lelehet tölteni a legújjabb frissítést. Ez azért jó mert már enged 720X576-ban felvenni.
Sajnos azt tudni kell, hogy ez nem valós tudása a kártyának, hanem felkonvertálja 352X288-ról.
De ettől függetlenül jó felvételeket készít és érdemes a 720x576-os felbontást választani.
Nekem úgy van megoldva a digitalizálás, hogy a kábelTV koax vezetéke a videóba megy, majd egy másik koax megy elosztva a TV-re és a számítógépre a kártyába.
VHS kazetta jelét úgy kell megkeresni mint ha egy TV csatornát keresnék, csak beteszek egy kazettát ,nyomok egy Play-t és megkeresem a jelét. Majd felvételt készítek róla.
Innen letöltheted a legújjabb frissítést:WinFastPVR2_setup_20348.zip
Használtan még kapható:
Kép a programról:
Én egy Aver TV 6 típusú tv-kártyát használok ilyen célra. A koax (antenna, a tv adás vételéhez) bemeneten kívül van S-Video és kompozit bemenete is sztereó hanggal.
Hardveres Mpeg2 kódere van, tehát viszonylag gyengébb gépen is működik valós időben. Szabvány 720x576-os felbontással dolgozik, a minősége elfogadható.
Igaz, nem mai gyerek, kb. 5-6 éve vettem, kibírható áron.
Én egy Panasonic NV-HV61 tip. VHS képmagnóval használom, amiben az a jó, hogy az S-VHS (korábbi félprofi) kazettákat is lejátssza. Persze nem iparszerűen csinálom, csak a saját régebbi felvételeimet, meg a rokonok-kollégák kazettáit digiz(t)em vele. Hálistennek már egyre kevesebb kerül elő...
Kiegészítésnek: nem árt valami egyszerűbb videoszerkesztő is, hogy a már nagyon hibás részeket (a kazetták öregedése miatt elkerülhetetlen) ki tudd vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!