Miert van a feladatkezeloben a processzor grafikonjabol 2?
Figyelt kérdés
nem ertek a szamitogepekhez, de most vettem egy "ddr 2"es hasznaltat, es amikor megnyitom a feladatkezelot, majd ranyomok a teljesitmeny fulre, akkor a processzor grafikonjabol 2 van. elozo gepemen csak egy volt belole.2013. szept. 11. 23:34
1/5 Gugu Gabor válasza:
Mert valamilyen 2 magos proci van a gépedben valszeg.
2/5 anonim válasza:
Kétmagos a processzorod. Akinek pl. mint nekem négymagos CPU-ja van annak 4 ilyen ablak jelenik meg stb.
3/5 Komplikato válasza:
Annyi ablakot látsz ahány szálat a processzor egyszerre tud futtatni. Tehát egy két magos HT-s Atom procinál négyet. Egy sima 4 magos AMD vagy i5 procinál négyet.
Egy 4 magos, de HT i7-nél 8-at, a 6 magos i7 Extreme-nél 12 ablakot. Egy szerver gépben meg mondjuk 2db 16 magos Opteronnál 32 kis ablak lesz.
(És ezt lehet ragozni, mert láttam egyszer screenshotos, ahol Intel Knights Ferry-n OS futott és ot szépen proci kártyánként volt 48 ablak.)
4/5 anonim válasza:
Komplikato jól leírta. Első kettőt ugyanakkor explicit kijavítanám, nem feltétlenül 2 magos processzorod van, lehet HyperThreading-es P4 is, amely egy magos, de logikailag két szálat tud párhuzamosan végrehajtani.
5/5 anonim válasza:
Milyen proci van a gépben? Csak, hogy megtudjuk, hogy két magos vagy csak Hyperthreading-es (HT) proci van a gépedben (ez utóbbi logikailag két szálon tud dolgozni ideális esetben, de közel sem olyan, mint egy valódi kétmagos).
Szervereknél akár ilyennel is lehet találkozni:
vagy ilyennel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!