Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van olyan aki 17,3"-os laptopo...

Van olyan aki 17,3"-os laptopot használ?

Figyelt kérdés

Érdemesebb a 17,3asat megvenni 15,6 helyett?

Ti megbántátok hogy a nagyobb laptopot vettétek?

2013. aug. 28. 10:28
 1/4 2xSü ***** válasza:

Én 17"-os laptopon nyomom. Ez egy kompromisszum a számomra. Ha nagyobb kijelző lenne, akkor nehéz lenne cipelni a gépet. Ha kisebb lenne, akkor nem férnék el rajta. Mondjuk én munkára használom, sokszor jön jól, ha több ablakot látok egyszerre. Vagy mondjuk egy Photoshopban is nehéz elférni még így is. Szóval én még gyakran szoktam használni plusz egy monitort, de kezdem érteni miért mondta valaki a Microsoftnál, hogy egy jó munkaállomás 4 monitornál kezdődik.

Jó, mondjuk én egy 19"-os monitorról szokta át 17"-os laptopra, ezt is hozzá kell tenni. Sőt a 16:9-es monitortól is hülyét kapok. Filmet nézni persze jó, de nem csak ebből áll a géphasználat. Nekem praktikusabb lenne e 4:3-as, sőt akár egy elforgatható kijelző is, csak hát ez olyan ritka, mint a fehér holló, vagy éppenséggel megfizethetetlen áron vannak elfogadható megoldások.

A kérdés, hogy mire használod a gépet, meg hogy milyen felbontást szoktál meg. Illetve hogy mennyire akarod kényelmesen kezelni a gépet. Azért egy 17"-os laptop nagyobb és általában nehezebb is. Sok esetben a 15"-os laptopokon nincs numerikus billentyűzet, ami megint csak nem lényeges, ha csak böngészgetsz, játszol, de ha mondjuk aktívan használsz Excelt, számlázó programot, akkor praktikus. (Persze vannak USB-s numerikus billentyűzetek is, de hát az plusz súly, plusz térfogat.)

2013. aug. 28. 10:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát igen, nekem kollégiumba kellene a laptop, de nekem nem jelent az akkor problémát, hogy egy kicsit nagyobb a laptop.

játékra kell, film, word használat, böngészés!

Azért gondolkodok a 17,3"ba mert nekem egy kicsit kicsinek tűnik a 15,6"!

Szóval akkor te azt mondod, hogy nyugodtan vegyem meg a nagyobbat?

[link]

erről a laptopról lenne szó!

2013. aug. 28. 11:02
 3/4 2xSü ***** válasza:

A laptop egyéb paramétereiről inkább nem mondanék semmit, mert mostanság nem igazán követem a hardvereket, azok árait, így nem tudom mi mennyire éri meg. Meg egy egy olyan kérdés, hogy ami egy egyik embernek megéri, az a másiknak nem. (Attól függően, milyen anyagi lehetőségei vannak, stb…)

De összességében azt mondom, hogy a 17"-os kijelző praktikusabb, főleg ha nem kell gyakran hurcolni a gépet, magyarán inkább asztali gép kiváltása használod. Word-nél biztosan meg fogja hálálni magát, de játék és film esetén is jobb élményt ad szerintem.

Hangsúlyozom: Szerintem. Nem akarok helyetted döntést hozni.

2013. aug. 28. 11:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm a tanácsokat, akkor szerintem 17,3as lesz! :)
2013. aug. 28. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!