Szerintetek egy Windows újratelepítés mennyit segítene a dolgon?
Figyelt kérdés
Van egy régi gépem 1 éves XP Pro SP3-mal, de belassult(a gép hardvere mindegy, mert ez az XP gyors is volt) A Windows mappám túl nagy a többi XP-hez képest (9,57 GB), de ezért azt hibáztatom, hogy telepítem a frissítéseket. A belassulás oka biztos én vagyok, mert jól megnyúztam. (Programok telepítése, törlése, a rendszer merevlemeze párszor át lett méretezve, máskor más rendszer is volt mellette de ezek ki lettek törölve, van egy program amit nem lehet kitörölni, vga eltávolító, 4 vírus az Avast karanténjában...) A gép karban van tartva. De ha újratelepíteném, vigyáznék rá persze. Eredeti kódot is adnék meg, mert a gépem alján van egy, de ezt a telepítéskor nem fogadja el. (Van módszer az utólagos módosításra.)2013. aug. 18. 14:12
1/9 gábor69 válasza:
Egyértelmű , hogy ideje újratelepíteni a géped. Az újratelepítést BIOS-bol indítsd ( és ne sajátgép-->CD meghajtó-->Automatikus lejátszás/megnyitás, setup.exe. ) Én több alkalommal fel tudtam használni a telepítő CD-t , ugyanazon kóddal .
2/9 A kérdező kommentje:
Tudom, már minimum 5-ször telepítettem Windows-t (minden alkalommal sikerült), XP-t, Vista-t és 7-est is. Egyszer Linux-ot is. Tehát ez azt jelenti, hogy évente újra kell rakni a gépet? És ha megint felteszem a frissítéseket, akkor megint ekkora lesz a Windows mappa?
2013. aug. 19. 13:10
3/9 gábor69 válasza:
Igen . Ez megszokott , hogy hosszú idő után ennyi helyet elfoglal a C-meghajtón. Ebben nemcsak a Windows cuccok vannak ( rendszer visszaállítás, elavult Windows fájlok . stb ) .., hanem a többi program is .
4/9 A kérdező kommentje:
Ok, köszi, de engem most az érdekelne, hogy ha újrateszem a gépet, felteszem az SP3-at és minden frissítést (mert hát tisztességesen jogosult vagyok rá), akkor ugyanígy sokat fog foglalni és lassú lesz? Meg az is érdekelne, hogy majd azt a hibát (ami most is van, de régebben egy újratelepítés előtt nem volt), hogy 17 net keretrendszer frissítést akar állandóan feltenni?
2013. aug. 21. 12:37
5/9 gábor69 válasza:
A saját tapasztalataimból indulok ki . : kb félévente újra telepítem a gépem ( főleg ha rengeteg időt töltök a facebookon , youtube-on ) , Ezután persze jóval gyorsabb lesz a gép, kivéve , míg letölti a Windows Update frissítéseket. Ez az újratelepítés után 1-2 napig tart . És ahogy javasoltam másnak is , hetente használom a ccleaner karbantartó programot , és kb. 2 hetente egy kézi indítású vírusirtást .
6/9 gábor69 válasza:
Ha SP3-as telepítőd van , akkor az a jobbik eset . Mert ha régebbi XP-d lenne , akkor napokig csak folyamatosan letöltene a Windows Update és akkor megint csak tele lenne pár hét után a C meghajtó.
7/9 A kérdező kommentje:
A telepítő SP2-es de le lehet tölteni az Sp3-at, sőt kell, mert ha jól tudom az SP3-nál régebbi XP-ket nem engedi fel a Windows Update. Ccleanert eddig is használtam. De akkor tisztázzuk: ha újratelepítem a gépet, minden frissítéssel, SP3-mal és az eddig használt programjaimat fölteszem, akkor a gép gyors(abb) lesz, és a Windows mappa kevesebbet fog foglalni. Ha igen, akkor a napokban már menni is fog az újratelepítés.
2013. aug. 22. 12:01
8/9 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted egy újratelepítéstől gyorsabb lenne a gépem és kevesebbet foglalna a Windows mappa? (Mint már írtam a frissítéseket mind fölteszem és az összes jelenleg használt programomat is.)
2013. aug. 26. 13:22
9/9 A kérdező kommentje:
Valaki válaszolna gyorsan? Belassult most a gépem és érdekelne, hogy ezzel orvosolhatom-e.
2013. szept. 1. 13:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!