Hogyan lehet egy adott kijelzőnek kiszámolni a pixel sűrűségét (pl.4,3 colon egy HD kijelző 342 ppi; Sony XPERIA S)?
Figyelt kérdés
Speciel a monitoroméra vagyok kíváncsi. Lehet, hogy nem sok értelme van, de kíváncsi vagyok rá. FullHD-s 22colos monitorom van.2013. aug. 8. 16:04
1/3 anonim válasza:
Leméred hogy mekkora a szélessége mm-ben, azt elosztod 25,4-del, akkor megkaptad, hogy hány inch a szélessége (a 22 inch a képátlóra vonatkozik). Utána mégegy osztás: 1920/a kapott érték, és megvan, hogy hány ppi-s. PPI=Pixel Per Inch. A pixelek amúgy elvileg négyzet alakúak, de kiszámolhatod ugyanezt a függőleges méretre is, csak ott nem az 1920-at kell osztani, hanem az 1080-at.
2/3 Komplikato válasza:
Monitorok általában 72-96 DPI között szoktak lenni. Most UHD esetén ez már a duplája lesz. Amúgy termék adatlapján összes monitornál szokás odaírni.
DPI Calculator / PPI Calculator
Itt 22" esetén 102.5 jött ki nekem, ami reális, mert 22"-ra túl nagy a "full HD" felbontás.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. aug. 8. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!