Funkcióbillentyűk letiltása?
Szia.
Laptop esetén állitsd át a biosában a funkciógombok és az FN gombok használatát.
pl. DELL laptop biosban a következő szerepel : ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_studio_laptop/studio-1557_setup%20guide_hu-hu.pdf
34-dik oldal.
Multimédiavezérlő gombokA multimédiavezérlő gombok a billentyűzet funkciógombsorán találhatók. A multimédiavezérlők használatához nyomja meg a kívánt billentyűt. A billentyűzeten található multimédiavezérlő gombok a System Setup (BIOS) Utility segédprogrammal vagy a Windows Mobilközpont segítségével konfigurálhatók. System Setup (BIOS) Utility (Rendszerbeállító (BIOS) segédprogram)Hozzáférés a Function Key Behavior (Funkciógomb viselkedése) elemhez:Nyomja meg az <F2> gombot a POST (Power On Self Test ‑ bekapcsolási önteszt) folyamán,
1. hogy beléphessen a System Setup (Rendszer beállítás) (BIOS) segédprogramba.A
2. Function Key Behavior (Funkciógomb viselkedése) pontban válassza a Multimedia Key First (Multimédia gomb elsőként) vagy Function Key First (Funkciógomb elsőként) lehetőséget.Multimedia Key First (Multimédia gomb elsőként) — Ez az alapértelmezett beállítás. Bármely multimédia gomb megnyomása az ahhoz társított műveletet hajtja végre. A funkcióbillentyűkhöz nyomja meg az <Fn> + a kívánt funkcióbillentyűt.Function Key First (Funkciógomb elsőként) — Bármely funkciógomb megnyomása az ahhoz társított műveletet hajtja végre. A multimédia billentyűkhöz nyomja meg az <Fn> + a kívánt multimédia billentyűt.MEGJEGYZÉS: A Multimedia Key First (Multimédia gomb elsőként) opció csak az operációs rendszerben aktív.
Sok sikewrt.
Üdv.
Szia.
Pontos tipus esetén többet tudnék segiteni (megpróbálnám letölteni az Users manualját abban benne van, hogy hogyan lehet belépni a biosba), de igy csak álltalánosságban tudom ezt mondani :
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__2..
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Azt users manuál két módszert irt (legalábbis Dell-nél) :
1. Bios.
2. Windows Mobilközpont
(Mondjuk én még nem találkoztam sehol sem a Windows Mobilközpont-tal, de ez nem jelent semmit.)
A második : Ird már meg a laptopod pontos tipusát, és akkor könkrét billenytyűt tudok (tudunk) irni, ha van users manuálja.
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
itt egy users manuál : [link]
105-dik oldal :
"To start BIOS Setup, press and hold the F2 key, and then turn on thecomputer. Release the F2 key one second after the computer is poweron."
Tehát nyomd meg az F2-t tartsd lenyomva, kapcsold be a laptopot aztán amikor bekapcsol a gép 1 másodperc mulva engedd el az F2-t.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!