Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem lehet a rejtett...

Miért nem lehet a rejtett fájlokat láthatóvá tenni?

Figyelt kérdés

Total Commanderrel felmásoltam egy pendrive-ról pár zenét ami rejtett volt, de a tulajdonságaiban a "Rejtett" melletti kis jelölőnégyzet be van pipálva és halvány, nem lehet állítani.

Próbáltam parancssorból is "attrib -h" -val, nem működött. Mi lehet a gond?

2013. aug. 1. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:
én a vezérlőpult - mappabeállitások - nézet - rejtett mappák -megjelenitése menűpontokkal szoktam láthatóvá tenni
2013. aug. 1. 18:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt már megtettem és látom, nem is erre gondoltam. Inkább fogalmazok úgy, hogy " nem-rejtetté" akarom tenni a rejtett fájlt.
2013. aug. 1. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
És ha kijelölöd a fájlt, majd a jobb egérgomb - tulajdonságok - általános - rejtett mellől vedd ki a pipát
2013. aug. 1. 19:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezt írtam az első sorban, hogy nem lehet sajnos. Arra vagyok kíváncsi, miért nem.
2013. aug. 1. 20:28
 5/6 Gábor_79 ***** válasza:

Lehet azt, csak kell még más parancs is. Esetleg írásvédettség feloldása vagy rendszer attrrib.

ATTRIB [+R|-R] [+A|-A] [+S|-S] [+H|-H] meghajtó:[út]fájlnév] [/S]Paraméterek:

+ Attribútum beállítása.

- Attribútum törlése.

Az attribútum lehet: - R Írásvédett (read only)

- A Archív (archive)

- S Rendszer (system) fájlattribútum.

- H Rejtett (hidden) fájlattribútum.

- /S A megadott útvonal minden alkönyvtárában módosítja a fájlokat. Példa:Lekérdezi az attribútumait: attrib *.txt

attrib +r emberek.txt

Példa:Leveszi az "r" attribútumot: attrib -r emberek.txt

2013. aug. 1. 21:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, ez alapján próbálgattam én is de nem sikerült. Nem is olyan fontos már, nem sok dolog volt csak azért kíváncsi lettem volna mi nem engedi feloldani. Köszönöm a választ!
2013. aug. 1. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!