Megvalósítható (érdemes-e) egy gépet megcsinálni NAS+HTPC-nek vagy vegyek különálló NAS-t és hálózati médialejátszót?
Nem tudom mi a jó megoldás, sok megoldáson gondolkodtam.
Pl.:
-egy erősebb gép NAS+HTPC-nek (erősebb alatt azt értem, hogy azért egy full HD-t gond nélkül vigyen)
-egy régi egymagos gép NAS-nek mellé egy médialejátszó
-NAS+médialejátszó
Legolcsóbban és a leghatékonyabban szeretném megoldani
a nasok azok nem egy olcsó megoldások; teljesítmény/ár mutatójuk nem a legjobb, ráadásul nem is telepíthetsz rájuk bármilyen programot, egyetlen előnyük, az alacsony fogyasztás(erre vannak kihegyezve)
a médialejátszók között is elég széles a választék, mármint ár tekintetében, de gondolom olyat szeretnél, ami hálózatról is tud filmet lejátszani, és ez sem a legolcsóbbak között van(20 ezernél kezdődik)
a régi gépnek meg az a hátránya, hogy bármikor tönkre mehet
én egy új gép vásárlását ajánlom, vagy egy alaplapra integrált procival, vagy egy a4-4000-es procival(újabb alaplapokon, vagy bios frissítést követően lehet a biosban maximálni a cpu tdp fogyasztását(maximum 35 wattra), üresjáraton a konfig fogyasztása durván annyi lesz, mint a régi gépnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!