A gép indításakor bejött a FreeDos, kihozta hogy írjam be a dátumot, időt és utána bejött egy ilyen: c\:> Ide mit írjak vagy mit jelent?
Leporoltad rendesen a gépet, amikor lehoztad a padlásról? :)
Valami normális operációs rendszert kellene telepíteni a gépre, vagy ha elvileg van rajta, akkor utána nézni, hogy miért nem indul.
A DOS parancsok egyszerűek, csak ismerni kell őket. Viszont eléggé kiment már a divatból.
Egyébként esetleg most vetted a gépet? Akkor azért volt olcsó, mert oprendszernek az ingyenes FreeDos van rátelepítve. Ez egy grafikus felületet nem használó, parancssorból használható rendszer, gyakorlatilag semmire nem jutsz vele.
Lajos54, nem biztos, hogy régi gépről van szó, mostanában szokás az új gépekre FreeDOS-t tenni és úgy árulják.
Innen látszik, hogy a három X-emmel mennyire öreg vagyok. Ma felnövekvőknek már fogalmuk sincs a DOS parancsokról.:-)
Kérdező, ha komolyan foglalkozni akarsz vele, akkor keress rá a Google-ben a DOS parancsokra. Ha meg használni is akarod a számítógéped, akkor kérj meg valakit hogy rakjon fel rá egy normális operációs rendszert.
Ja, és én nyertem! Megkezdtem az utolsó évemet a hatodik x-hez (ugye 2013-1954=59)
:)
"Ma felnövekvőknek már fogalmuk sincs a DOS parancsokról."
MIIII!!!! KI KÉREM MAGAMNAK!
95-ben születtem, de még most is imádok DOS-al, floppy-kal, nortonnal szórakozni (igazából középsuliban kezdtem most először komolyabban foglalkozni a gépekkel, úgyhogy a "még most is" igazából elhanyagolható)
Most is feltettem DOS-ba a "C--"-t, hogy majd arra fordítsam le az egyik C-s egyszerűbb játékomat, mert a mai OP-rendszereken már teljesen ellehetetlenítették a belső csipogó használatát :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!