Van egy asztali PC-m melyik op rendszer jobb rá Win7 Vagy Win8? (Részletek lenn)
Amd a8-660k proci
8GB-ram
APU-ba integrált videókártya 1GB-os
Win7.
Okfejtes: A Windows8 majdnem jo. De. Es sajnos van de. Sok dolgot sajnos mind a mai napig nem tamogat vagy hibasan kezel. Lehet, hogy ez 8.1-ben majd valtozik ami elmeletben szeptemberben jon de addig is mindenkeppen a 7-et valasztanam.
"Windows 7 meg fos operácios rendszer nemajánlom senkinek de tedöntesz."
Persze, az... egyik legjobb Windows, ha nem a legjobb. Kompatibilis, gyors, jól kezelhető, nem véletlenül annyira népszerű.
Windows 8 amúgy tényleg jó rendszer, de még vannak vele mindig kompatibilitási gondjai, a Metro felület nem kényelmes asztali használatra (van program, ami visszaállítja a Start menüt és kiiktatja a csempét). Egy árnyalatnyival egyébként gyorsabb a Windows 7-nél és gyorsabban is indul, memória kezelése még a Windows 7-énél is jobb egy picivel, de én még várnék a 8.1-re, hogy milyen lesz.
Én a Windows 7 megjelenése óta azt használom és nagyon elégedett vagyok vele. Windows 8-at kipróbáltam, jó rendszer, de visszaváltottam 7-re, mert volt, ami nem ment rajta úgy ahogy elvártam, valami lassabban futott rajta meglepő módon (valami meg gyorsabban!), meg nem annyira szerettem a kezelőfelületét, bár ez utóbbi nem igazán zavart, főleg, hogy van egy Classic Shell nevű program, ami a Start menüt visszaadja és a csempés dolgokat kikapcsolja.
Nem igazán könnyű egyértelműen az egyik vagy a másik mellett érvelni, mert mindkettő rendszernek vannak előnyei, hátrányai, kérdés, mire szeretnéd használni a géped?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!