Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Intel core 2 duo e8500 vagy...

Intel core 2 duo e8500 vagy Intel core quad q6600?

Figyelt kérdés
Melyik az a proci ami LGA775 alaplaba jó, és azok közül a legjobb proci?
2013. júl. 23. 10:31
1 2 3 4 5
 11/46 Osynho ***** válasza:
Az ok, de vesz egy kihalt platformba egy használt processzort, ami használtan 8 ezerrel drágább, mint egy 750K újan. Szóval, ha eladna mindent és hozzádobná ezt az összeget kijönne (vagy nem sokat kellene rádobni)egy tök új alaplap és egy tök új processzor, ami kevesebbet eszik és nagyon jól tuningolható is. Ezen kívül lenne egy platformja, ami később fejleszthető is.
2013. júl. 23. 21:45
 12/46 A kérdező kommentje:

Igen ddr3-as alaplap.

Gépem: -8gb 1333Mhz ddr3 kingmax ram

-NVIDIA gt geforce 630 vidi kari (gddr5,1gb,128bit)

-western digital sata 3 winchester (1Tb, 64M, 6gb/s átviteli sebesség, 7200-t fordul

-Intel core 2 quad q9550 (12m gyorsítótár, 2.83GHz, 1333Mhz, 4 mag

A fontos dolgok szemponjából ilyen a gépem. Szeretem jó/erős.

Am a proci bőven jó a 12M gyorsító tárával, 28.3GHz nem rossz, 4 mag jó...

Szval igen jó proci. S tovább bővíteni nem akarom amikor így is durván visz mindent, jól.

2013. júl. 23. 22:18
 13/46 Osynho ***** válasza:
Te tudod. :) Egy combosabb vga-t azért tegyél majd a Quad mellé, ha játszani is szoktál.
2013. júl. 23. 22:19
 14/46 A kérdező kommentje:

athlon 750k az 4m gyorsító tár van, a q9550-nek 12m...

Am a proci azért az fog bőven javitani a környezeten.

De légyszi leírnád a te géped 4-5 fő adatát hogy a tied olyan szupeszónikus?!

Am akkor valószní hogy viszi a procit az alaplap ha most quad van benne?

2013. júl. 23. 22:24
 15/46 Osynho ***** válasza:

Az almát a körtével akarod összehasonlítani. Teljesen eltérő architektúra a kettő. Nem jobb a Quad, illetve max pár helyen. Emellett kifutott modell, ami használtan drágább, mint pl a 750k újan és sokat is fogyaszt. Nem baj, ha nem értesz hozzá, csak akkor inkább tájékozódj. Játékhoz elsődlegesen vga kell, a gt630 meg nem valami combos. Tény, nem értem miért sértődsz meg ezen. Ovi.

Az alaplapod típusát még mindig nem írtad le, de választ vársz.

Miért személyeskedsz? Ki mondta, hogy szuperszónikus? Én nem a gépem miatt vagyok valaki, nem verem rá a brét. Remélhetőleg te is kinövöd egyszer. Olyan gépem van, amit kihasználok, Lehetne jobb is, ha akarnám, de nem költök rá feleslegesen, mert elég nekem. Ha annyira érdekel: Phenom II B45 3,6Ghz-en, Scythe Ninja 3, Gigabyte GA-MA785G-UD3H alaplap, 4gb ddr2 1066 ram, Sapphire 7850 2gb vga, Samsung HD103SJ 1TB hdd, Samsung 830 SSD, Thermalteke Element T ház moddolva, FSP Aurum 500 tápegység, Dell 2311h monitor. És most ez min változtat? Ha gyengébb lenne, szar ember lennék, ha erősebb, akkor meg raj? Ettől a konfigtól a tied rosszabb, vagy jobb lesz? :D

2013. júl. 23. 22:41
 16/46 A kérdező kommentje:
Igen igazad, van. Nem vagy otthon ezért nem tudom leírni a pontos nevét, de tényleg szar géped van :D de mind1 is
2013. júl. 23. 22:47
 17/46 Osynho ***** válasza:
Ja, tudom, mindjárt ki is dobom! :D
2013. júl. 23. 23:51
 18/46 anonim ***** válasza:

"Nem jobb a Quad, illetve max pár helyen. Emellett kifutott modell, ami használtan drágább, mint pl a 750k újan és sokat is fogyaszt."

Egy olyan alplappal, amivel már tuningolni is lehet, már nem olcsóbb. Ha cserélne, akkor nem csak proci kell.

Plusz annyira nem lennék oda az FM2-ért. Attól, hogy új és jelenleg a 750K egy bestbuy, még nem biztos, hogy a jövőben is így lesz. Túl nagy választás amúgy sem lesz, az FM2 nem úgy tűnik, hogy egy CPU platform lesz, az megmarad az APU-s gépek számára, maximum 1-2 sima CPU-val.

Videokártya viszont tényleg nem ártana. Az a GT630 egy kalap kaka játékokhoz :)

2013. júl. 24. 05:56
 19/46 A kérdező kommentje:

Az jogos.

De am a gépem jó adatok apalpján? ( Mert nekem nagyon szépen muzsikál, szépen viszi a játékokat is...)

A videó kari: nvidia geforce gtx650 lessz szerintem.

De a gépem egyébként szerintetk milyen?

2013. júl. 24. 07:46
 20/46 Osynho ***** válasza:

"Ha cserélne, akkor nem csak proci kell."

És ezt én nem is írtam.

GIGABYTE GA-F2A85XM-HD3 16e

Athlon 750K 19e

Összesen 35e

Használt Quad 26, a mostani lapját meg eladja és meg is van a 35e. Vagy nem jól gondolkozom? :)Max hozzádob 2-3 chipsnyi összeget. :)

FM2-re jönnek még fejlesztések és IGP nélküli processzorok is. De ha feltételezzük, hogy nem, akkor se mértem miért jobb vétel használtan venni nem jobb cuccot. :)

Kérdező:

Jogos? Tehát ha más mondja el a tényeket, miszerint a vga-d nem túl erős, az rendben van,. ha én írom ugyanezt, akkor elkezdesz személyeskedni ovodás módon. Király! :D

A GTX650 se jó vétel, mert egy árban van a 7770-essel ami jobb nála. Quad mellé mehetne egy erősebb vga is, elbírna vele (főleg tuningolva).

2013. júl. 24. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!