Miért nem tudok digitalizálni eredeti VHS kazettát?
Sziasztok, van egy DVD EZMAKER GOLD nevű video digitalizálóm. Néhány hónapja vettem, de akkor úgy tűnt, nem működik (eredeti vhs-ekkel próbáltam, mivel azok jobb minőségűek). A probléma az, hogy 1 mp-ig van kép, aztán nincs. Ha tekertem a kazettát, volt kép, ezért nem foglalkoztak vele, mondván: "ha van kép, akkor működik"
Most újra előkerült a téma, és rászántam magam. Egy családi VHS kazettát akartunk megnézni. Érdekes módon, elsőre jól működött.
Kipróbáltam egy eredetivel, annál kb minden 3. mp-ben elmegy a kép, majd visszajön (hang van).
Valaki elmagyarázná, mi lehet a gond, vagy mitől lehet ez?
Egy Funai VHS lejátszóm van, kb 92-ben lett vásárolva (94-ben jutott szüleimhez, de használtan vették)
Ami olyan film, megteszem, csak néhány kazetta miatt kell.
Viszont az esküvői videót sikerült digitalizálnom. :)
Egyébként ilyen másolásvédelemről nem hallottam, ráadásul akkoriban még digitalizáló eszköz sem volt, normál video lejátszóval játszom le, az viszi tovább a jelet. Nem értem, miért más, mintha Tv-n játszanám le. Az AverMedia egyik szakemberével beszéltem májsuba, ő külön kérte, hogy eredeti vhs-sel próbálkozzak, ne másolttal..
Egyébként van 1-2 videom, amit már nem lehet beszerezni, azok miatt lenne fontos.
Így van. Az eredeti kazettákba elektronikus másolásvédelmet építettek. Van pár lejátszó, ami ezt figyelmen kívül haja, de a legtöbb esetben sajnos működik.
Régen ezt úgy volt szokás megoldani házilag, hogy kibeleztek egy sima üres vagy másolt kazit, és átrakták bele az eredetinek a szalagját. Egyik ismerősöm olyan mesterien csinálta, hogy nem is látszott meg a vinyettán hogy szét volt szedve a kazi.
Másrészről nem sok értelmét látom eredeti kazik digitalizálásnak. A neten, (pl torrent oldalakon) bármilyen régi filmnek megtalálod a DVD vagy a Blu-ray RIP -jét, amik minőségileg kenterbe verik az analóg forrásokról való digitalizálást.
Sziasztok!
Foglalkozom digitalizálással, számlát is tudok adni róla.
ha valakit érdekel keress meg. VHS-en, kívül sok mást is vállalok.
részletek itt:
www.pcszakiszekszard.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!