Windows7 rendszeren ki törültem a letöltések mappámat véletlen és vissza szeretném hozni azt, hogy tudom megtenni? Mert fontos fájlok voltak benne és szükségem lenne rá.
Power Data Recovery nevű programot már próbáltam és nem segített.
A rendszer újraindítással pedig van egy aprócska gondom. Tudatlan vagyok hozzá. Windows7-nél, hogy lehetséges az, hogy visszaállítási pont nélkül visszaállítom a gépet mondjuk múlt hétre? Mert tudtommal sehogyan sem. :(
Szerintem a rendszer-visszaállítás nem fogja megoldani, hiszen az csak a telepített programokra, hardver illesztőkre vonatkozik, egyéb fájlokra nem. Vagyis a visszaállítási pont után telepített adatfájlok (dokumentumok, képek, még nem telepített futtatható programok) a visszaállítás után is megmaradnak, de a korábban töröltek "nem jönnek" vissza.
A rendszer visszaállítás csak arra való, ha valamit telepítünk, és az utána problémát okoz, a telepítés előtti RENDSZER állapotot hozza vissza.
Valamelyik fájl visszaállítóval (törölt fájlok keresése) lehet próbálkozni esetleg, de minél többet volt használva azóta a gép, annál kisebb az esély, annál valószínűbb, hogy felülíródott már a mappa helye.
Ilyesmikkel érdemes próbálkozni: Freeundelete, Recuva és társaik.
Igen, ez valószínű, de ilyenkor minden "szalmaszálba" megpróbál belekapaszkodni az ember.
Ezért ajánlatos időnként biztonsági másolatot készíteni a fontos adatainkról, lehetőleg egy másik partícióra, vagy még inkább egy másik ( külső vagy belső ) merevlemezre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!