Új vagyok a számítógép világában, vettem a lányomnak egy lap topot, Windows 8 al megy, milyen alap progik kellenek rá, ami mindenképpen szükséges? Minden ötletet, ajánlatot szívesen várok? Köszönöm? :-)
Filmnézésre, zene hallgatásra Vlc player egész jó, nem kell mindenféle kiegészítőkkel szórakozni és frissíti magát ha új verzió jelenik meg.
Böngészőből mindenkinek más jön be. Én chrome-ot használok a kényelmi funkciók miatt (ehhez kell egy gmail-es emil fiók is), van aki a Firefox-ot szereti. A lényeg, hogy a beépített Internet explorert ne használjátok.
Szövegszerkesztőnek a Libreoffice-t ajánlott ha nincs Office.
Vírusírtóból Pandát használtam de abból csak az időkorlátos próbaverzió ingyenes.
"aksiját hogyan célszerű tölteni? igaz, hogy ne használjam ugy, hogy aksi is bent van meg a vezetéken is lóg?"
Ez notifüggő.
Biztonsági programok:
- Avast vírusirtó, ingyenes.
- Kaspersky vírusirtó, fizetős.
- Comodo tűzfal, ha a vírusirtóból az Internet Security verziót választod, abban már van tűzfal.
- Malwarebytes - az ingyenest időnként le kell futtatni, a fizetős valós idejű védelmet biztosít.
Irodai program:
- Libre Office, ingyenes.
- Microsoft Office, fizetős.
PDF olvasó:
- Adobe Reader, nagy tudású, de nagy méretű is és viszonylag lassú.
- PDF-XChange Viewer, kis méretű, gyorsabb.
DVD író:
- Ashampoo Burning Studio Free,
- BurnAware Free,
- Nero, ez fizetős, de van belőle egy kisebb tudású ingyenes verzió is.
Kép:
- Gimp,
- Photoscape.
Hang:
- Audacity.
Videó:
- Windows Movie Maker 2012
Böngésző:
- Chrome.
Karbantartó:
- Advanced System Care,
- JetClean,
- CCleaner.
Adatmentő:
- Recuva.
A felsorolás nem teljes, mások talán kiegészítik.
Amelyik programból van Portable ( hordozható ) változat, megfontolandó azt használni.
Bocsánat!
A Recuva a törölt adatok visszaállítására szolgál.
Adatmentésre inkább az alábbiak használhatók:
- EASEUS Todo Backup Free,
- DriverMax, driverek mentése és visszaállítása.
A személyes adatokat ( dokumentumok, képek ) érdemes időnként elmenteni - lehetőleg külön partícióra, külső merevlemezre, online tárhelyre -, hogy egy esetleges újratelepítéskor ne vesszenek el.
legjobban ezzel jár
film:
kmplayer, vlc player
zene:
foobar 2000
vírusírtó:
panda cloud (ingyenes, nem próbaverzió)
böngésző:
google chrome
képkezelő:
picasa 3, irfan view,
képszerkesztő:
gimp
irodai programcsomag:
libre office
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!