Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 8 magos vagy 6 magos proci?...

8 magos vagy 6 magos proci? Melyik erősebb?

Figyelt kérdés

melyik processzor az erősebb?

AMD FX-6300 vagy FX-8320 ? játékra lenne, 8GB ram és Sapphire HD7950 Vaporx VGA van mellé. csak azt nem tudom ha hosszú időre tervezek és sokáig nem fogok másik procit venni, akkor / EZ A 2 KÖZÜl / melyiket vegyem? Az ára nem számít az a 6-7 ezer csak hogy melyik a JOBB?

2013. júl. 1. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Nylván a 8.

De felesleges ennyi.

Elég 4.

2013. júl. 1. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha hosszútávra tervezel, akkor megérheti a 8320. A játékok egyelőre még nem használják ki, de a jövőben lesz rá esély.
2013. júl. 1. 22:37
 3/5 A kérdező kommentje:
ok a 8320 lesz. de amugy (most ne nézzetek hülyének) procikhoz nem nagyon értek :D a kérdés: pár helyen ovlastam hogy a mostani nagy gépigényű játékok jobban mennének az FX-6300-al mert a 8magos túl erős nekik ez igaz vagy ez mi?
2013. júl. 1. 22:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy a 2 közül akarsz, de egy haswell- es i5-el sooookkkkkaaal jobban járnál. Nem feltétlenül azért, mert erősebb, de ha elavul, nem kell új alaplapot is venni. És ha még nincs meg a videókártya, akkor ne vapor-x et vegyél, hanem dual-t, mert azt sokkal tovább lehet húzni, tehát olcsóbb, és legalább 15%-al erősebb. Na most nem a kérdésre válaszoltam, ezért bocsi :)
2013. júl. 1. 22:41
 5/5 anonim ***** válasza:

FX 8320-at csak akkor vegyél, ha a felára nem megy egyik másik alkatrész rovására sem. A VGA rovására, meg főleg ne menjen.

Egyébként ugyan azt tudja játékok alatt mind a kettő. A hosszú távról meg annyit, hogy mire a játékok 8 szálat ki fognak használni, addigra az FX8320 max. a szekrény lába alá lesz jó, alátétnek :)

Az FX8320 kis költségvetésű munka/hobbi gépekbe ajánlható, ahol olyan programok futnak, ahol jól kihasználható a 4 modul jelentette előny.

Még annyit megjegyeznék, hogy nem 6 és 8 magról beszélünk, hanem 3 és 4 modulról.

2013. júl. 1. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!