Y-Cápa kérdése:
Mit kell tudni a Bitrátáról?
Figyelt kérdés
Egy videó fájl renderelése előtt be lehet állítani, hogy mekkora legyen a bitráta. Két kérdésem lenne: ez a hangra vagy a képre vonatkozik és mennyire játszik szetepet a lerenderelt fájl nagy méretében, ha nagyra állítom be (a bitrátát). Előre is kösz a válaszokat.2013. jún. 30. 11:10
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogy milyen programmal renderelsz, de elvileg van video és audio bitráta is.
Videonál konténerfüggő, de 3000 körül vannak a 720p anyagok, az audio meg 320 felett nem eredményez javulást sztereo módban. (5.1 más tészta!)
A bitráta nagyon fontos a méretet illetően, szóval jól kell beállítani, hogy jó legyen a minőség és kicsi a méret.
G.
2/3 anonim válasza:
A megfelelő bitráta nagyon függ a codectől.
Divx-Xvid esetén 2500-3000 az ajánlott. H-264 esetén már akár 1500-2000 is elég lehet (ha nem HD anyag).
Audioból mp3 esetén 128 és felette már elég jó. 5.1-es hang és más codec (pl aac) esetén több.
3/3 anonim válasza:
Nem konténer, codec! Tudtam, hogy elb#sztam valami!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!