Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Programozóknak milyen az élete?

Programozóknak milyen az élete?

Figyelt kérdés
régi infótanárom már azt is mondta, hogy nincs családi életük, mert a munkára kell koncentrálni, meg, azt sem tudom, hogy nagy részük bejár munkahelyre, vagy otthon dolgozik? Ha bejár dolgozni, akkor ott mennyit dolgozik? Másik tanárom azt is mondta, hogy programozó volt az egyik ismerőse, kiment Németországba dolgozni, és játéktesztelőnek vették fel, ott keresett 1-2 millát, és napi 4-5-6 órát dolgozott, nem is volt bent heti 5x. Nem értem, ennyire változó?
2013. jún. 30. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok programozó (még), szóval csak másodkézből tudok nyilatkozni:

A programozó szakma változatos. Lehet, hogy 9-től 5-ig kell benn ülnöd a cégnél, de az is lehet, hogy otthon fogsz dolgozni 6 órát. Vagy 8-at. Vagy ha közeleg a határidő és sehol se tartasz akkor 12-14-et.

Szóval nem lehet megmondani,hogy hova kerülsz, innentől pedig azt sem, hogy miként fog folyni a melód.

A családi életes mendemonda hülyeség. A programozó semmivel sem másabb, mint bármelyik másik szellemi dolgozó (mérnök/tanár/bárki) és nem is törvényszerű, hogy antiszociális legyen, ez egy idióta felfogás, amit el kéne felejteni. Azt meg kell jegyezni, hogy mindig vannak igazán elhivatott, megszállott tagok, de ez nem új találmány. Sok házasság ment rá a Holdra szállásra is.

G.

2013. jún. 30. 10:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Az otthoni munka, vagy a cégnél bent ülős az elterjedtebb?
2013. jún. 30. 10:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Passz, erről nincs infóm. Ha tippelnem kéne akkor az utóbbira tenném a voksom, mert azért ha kooperatív munka van, akkor nem lehet csak úgy otthonról programozgatni.

G.

2013. jún. 30. 11:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Céges az elterjedtebb.

Ez egy változatos munkakör, jóformán ahány cég, annyi szokás, nem lehet azt kijelenteni, hogy "ilyen és kész".

Van olyan hely, ahol napi 8 órákat bejár az ember heti 5x és 1-200 között keres, de akad olyan is, ahol akkor megy be amikor akar és akkor dolgozik amikor akar, csak idő legyen meg, de van olyan is, ahol heti pár órával is milliók jönnek be. (Persze ilyet nehéz találni, de létezik...)

Szóval, változatos.

2013. jún. 30. 13:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja és egy kis plusz én egy infótanár véleményére nem adnék.

Nem támadásból, de tanárnak általában azok mennek infóból, akik egyébként annyira nem jók a szakmában és bizony nekik (tanár lévén) baromi sokat kell dolgozni, kevés pénzért.

2013. jún. 30. 13:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 30. 14:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem eléggé jó az életem,megengedhetek magamnak sok mindent,igaz hétköznap max sport van magánélet nuku a munka miatt,mert mellette tanulnod is kell nem keveset.
2013. júl. 12. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!