Macbook vagy pc?

Figyelt kérdés
Melyik miért másik miért nem.ár/érték?
2013. jún. 28. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha játszani is akarsz, akkor mindenképp PC.
2013. jún. 28. 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt nem könnyű eldönteni, ha már feltetted a kérdést. :-)

Én 2004/2005 óta használok Mac-et, és már eszembe nem jutna napi teendőkre (és munkára) bármi mást használni. Előtte Linuxoztam.

Akkor egyszerű, ha játszani szeretnél, egyértelműen PC (én is azon játszom). Minden másra Macbook.

Miért? Egyrészt azért, mert nem kell a használatához szinte semmilyen előképzettség, sőt, ha nincsenek beidegződött Windows-os ismereteid, akkor annál jobb. Nincsenek driver problémák, a hardvered az oprendszerrel biztosan kompatibilis. Az OSX nagyon kezes rendszer, ha megszokod, minden más rút kiskacsává válik. Nem olcsó, de ha sokat nem akarsz költeni, egy régebbi modell is meg fog felelni a mindennapos használatra, jómagam egy 2007-es MacBook Pro-t használok, és nem érzem, hogy gond lenne vele, és a hírek szerint a hamarosan megjelenő új OSX is működik rajta (6 év támogatás nem rossz...). Ha időnként Windows-os szoftvert kell használnod, általában a VirtualBox/VmWare/Parallels ki fog segíteni, ha nem, akkor még mindig lehet natív Windows-t futtatni a gépen (BootCamp).

Miért ne? Ha azt szeretnéd, hogy a végletekig testreszabd a felhasználói felületet, akkor ne Mac-ben gondolkodj. Ha a dokumentumokat, zenéket, képeket stb. magad kívánod rendszerezni, ne Mac-ben gondolkodj. Ha hozzá vagy kötve Microsoft szoftverekhez, akkor se (pl. hiába az Office 365, Mac-en nincs magyar támogatása). Ha szeretnél olcsón kiegészítőkkel bővíteni a gépedet, akkor sem a Mac a legjobb választás, minden speciális cucc (akksi, töltő stb.) elég drága a többi géphez képest.

Nekem ár/érték arányban nem 100% (mert hát 400k volt annak idején), de úgy gondolom, hogy a következő munkagépem is Mac lesz, mert nem szeretem az ALT+TAB-ot, a start menüt, a file-ok rendezgetését, a driver keresést, a felület átrajzolását, mindezek marha sok időt és energiát emésztenek fel, ehelyett hasznosabb dolgokat is tudok csinálni.

Csak szórakozásra, netezni, tanulni stb. csak annak való, aki vagy megengedheti magának, vagy fel szeretne vágni vele. Szerintem. Utóbbiért nem érdemes. :-)

2013. jún. 28. 23:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Jobban skypera,facebookra használnám.én egy MacBook Unibody Alu 13 ra gondoltam.60ezer(szerintem megéri)ha játékra szeretnék gépet akk pct veszek:)köszi
2013. jún. 29. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!