Szeretnék vásárolni egy E-book olvasót?
A legfontosabb, hogy e-ink technológiás készüléket vegyél. Az az igazi e-book reader, nagyon sokáig kitart az akuja, más megoldások esetén ez nem igaz, tulajdonképpen nem is igazi e-book readerek.
A legtöbb reader kezeli a legelterjedtebb formátumokat, de ha nem így lenne, akkor sem tart sokáig átkonvertálni a könyvet másik formátumba.
Teljesen igaza van az előttem szólónak. Annyival egészíteném ki, hogy sok olyan készülék van forgalomban, amelyek drágák, mert egy halom "funkciót" ígérnek, amelyek nem igazán működnek rendesen, tehát ne adj 2-3x annyi pénzt a csili-viliket ígérő készülékre, a lényeg, hogy e-ink és e-paper technológia legyen.
Nekem az Icarus Pocket 31 ezerért nagyon bejött, teljesen jó, gyors, mindent tud, ami nekem kell, és semmi olyat nem tud, amire nincs szükségem, és az ára is egészen jó. Bátran merem ajánlani.
Az fájl formátum számít.
Sokfajta ebook formátum van, és a legtöbb olvasó kezel egyéb dokumentum formátumokat is.
A legelterjedtebb ebook formátumok a : prc, epub, mobi (és a sok Kindle miatt az azw).
Használhatsz txt-t (nincs szövegformázás!) vagy pdf-et (ez a legrosszabban kezelhető! de egyszerűen átkonvertálható) illetve doc és rtf formátumot is kezel némelyik olvasó.
Nem minden formátumot kezel minden olvasó, ezt megtalálód az adott olvasó tulajdonságainál (pl. a Kindle az epub formátumot nem kezeli).
A könyvek egyszerűen konvertálhatóak, erre ajánlom a Calibre programot [link]
Ebook olvasónak márkában ajánlom a Kindle, Nook, Pocket book, Onyx, Icarus, Sony, esetleg még a Wayteq olvasóját.
(és mint elöttem már írták, csak eink kijelzőset vegyél! ez fekete-fehér, de olvasásra ez a legjobb [link] )
folyt.
Milyen szempontok alapján válasz:
- Kijelző - eink legyen
- Jó hardver, stabil szoftver
- Formátumtámogatás - minél több, annál jobb, de egyszerű konvertálni is
Habár elsősorban olvasásra való, de mindegyik rendelkezik extra tulajdonságokkal. Kinek mi fontos, szükséges.
Extrák: (szubjektív)
- Audió
zenelejátszás, háttérzene (igényed szerint)
hangoskönyv (hasznos)
szövegfelolvasó (egyszer érdekes, de én inkább olvasom, de pl. idegen nyelv kiejtés gyakorlásra is jó)
hang navigálás (gyengénlátónak minek ebook olvasó?)
- Wifi, 3g
a könyvek vezeték nélküli olvasóra küldése (hasznos)
web böngésző (hasznos) hírek, Rss olvasására, email ellenőrzés
- Szótár - hasznos
- Jegyzet funkció - (hasznos) van amelyik a kézírást, rajzokat is menteni tudja
- Android rendszer (pl. Nook) hasznos, teljesen személyreszabható, egyéb programok telepíthetőek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!