Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudtok olyan oldalt, könyvet,...

Tudtok olyan oldalt, könyvet, írást ajánlani, ahol egyértelműen, szájbarágósan, lépésről-lépésre le van írva egy iskolai hálózat kiépítésének folyamata?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne egy ilyenre, kb. onnantól, hogy össze vannak dugva a gépek és mindegyiken van Windows.

Feltételek ezek lennének a hálózathoz:

1. Működjön a helyi hálózat, lássák a gépek egymást, tudjanak netezni is.

2. Tudjunk jogokat osztani (nem kell személyre szabottan, csak hogy felhasználó vagy rendszergazda), hogy ne tudja a gép beállításait elállítgatni senki.

3. Legyen egy szervergép, amire a diákok a munkáikat fel tudják tölteni, vagy a feladatot le tudják tölteni.

4. Legyen a szerveren egy védett mappa, ahová csak a tanárok tudnak bejutni.

5. Wifi-t is kellene használni, hogy a laptoposok is tudjanak dolgozni a suli területén.

Ennyi körülbelül. Egy olyan leírás kellene, aminek a vége egy ilyen, vagy egy ehhez hasonló hálózat. Szedtem le könyveket, de azok mind tankönyvek, tele vannak mindennel, de semelyikben sincs egy leírás sem, hogy hova merre kattintsak, mit csináljak. Ha esetleg tudtok ilyenről, kérlek szóljatok, vagy linkeljetek ilyen leírást nekem! Köszönöm előre is!

2013. jún. 6. 12:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Jézusom! Ugye csak érdeklődsz és nem azt kaptad feladatul, hogy ezt csináld meg!

Az ilyen szakemberek hónapokig, de inkább évekig tanulnak nem két filléres kurzusokon.

Sőt: vannak erre szakosodott cégek, akik ilyen hálózati üzemeltetést vállalnak, tudván, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen szakit alkalmazzon.

2013. jún. 6. 12:32
 2/3 A kérdező kommentje:

Nyugi, nem kaptam semmi ilyesmi feladatot. :)

A helyzet az, hogy érdeklődök ez iránt, én főiskolán végeztem infós szakon és elméleti oktatást kaptunk is a hálózatokból, de az full zagyva nekem, mégis átmentem a vizsgán belőle, bár azt nem tudom hogyan, ráadásul közepessel, mégsem tudok egy kukkot sem belőle és nem tudnék egy ilyen hálózatot megcsinálni.

Amúgy a webfejlesztés/webdesign az én területem, csak manapság olyannyira telítve van ez, hogy ezért kacsintgatok a hálózatok felé és jól jönne egy ilyen leírás, mert elkezdtem olvasni a tankönyveimet, de ugyanolyan zagyvák, mint régen, semmi értelmük...

2013. jún. 6. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Aaaah, teljes a nyugalom.

Mint írtam külön kurzusok szakosodnak erre az tuti. Könyv is biztosan van valahol...

2013. jún. 6. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!