Hogy tudom másolhatóvá tenni a pdf tartalmát?
Egy pdf fájl tartalmának lényegét szeretném kigyűjteni egy word dokumentumba, hogy aztán gyorsabban, könnyebben tudjam átformázni (a plagizálás elkerülése érdekében).
A pdf szövege kijelölhető, viszont nem működik sem a ctrl-c+v megoldás, és ha jobbal klikkelek. sem adja ki a másolás menügombot.
A szöveg ténylegesen kijelölhető, tehát nem az van, hogy "négyzeteket jelölgetek", mint amit az asztalon szokás unalomból/megszokásból csinálni (sajnos nem tudom értelmesebben körbeírni :))
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Jobbklik a dokumentumban ->tulajdonságok. Nézd meg, hogy le van-e tiltva a másolás. Ha igen, akkor nem tudsz mit tenni.
(Illetve igen, ha tudod a jelszót hozzá, akkor Adobe Acrobat programmal fel tudod oldani a tiltást.)
1. válaszoló, nagyon szépen köszönöm a segítséget, sajnos jelszavas, és nem tudom a jelszót, így marad a hagyományos másolás...
2. válaszoló, neked is köszi, de egy szóval nem említettem, hogy könnyű megoldás kell, hanem csak megoldás. Mivel nagyon nem vagyok otthon ezekben a dolgokban, simán lehetett volna pl. az 1. válaszoló 1. megoldása, azt se tudtam volna (mellesleg tehát létezik könnyű megoldás ;)). Azért van az oldal, hogy kérdezzünk, ha valamit nem tudunk, de én kérek elnézést. :)
Töltsd le a PDF Shaper nevű (ingyenes) programot. Meglepően jó minőségben átkonvertálja a PDF fájlok tartalmát rtf formátumba, amit aztán a Word simán megnyit. Még a képeket is külön kiszedi.
Az igaz, hogy jelszóval védett pdf esetén még nem próbáltam.
Ha sikerül, azért megírhatnád, hadd tudjam.
Próbáld átküldeni a fájlt ezen: [link]
Éppen ma próbáltam, és sikerült vele "kitakarítani" egy pdf-ből a jelszavas korlátozást.
Ha nálad is sikeresen megcsinálja, akkor utána az ACrobat kiexportálhatja szinte tetszőleges formátumba, vagy próbálhatod azt is, amit felettem linkeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!