Windows 7 mellé Thunderbird, Gmail, vagy valami más?
Akkor egy pár részletet írj:
-melyik szolgáltatónál vannak az email címek (freemail, citromail, internetszolgáltatód által adott: pl. t-online.hu stb)
-vannak-e a gépen előző emailprogram által hagyott levelek amit szintén szeretnél importálni, és mi az a program.
Korábban XP programom volt, a hozzávaló Outlook Express levelezőprogrammal. Nem teljesen zavartalanul, de türhetően elboldogultam vele. A gépem közben elavult, lelassult, és egyre gyakrabban meghibásodott. A fiam meglepett egy új, sokkal korszerübb géppel, amire a Windows 7-t telepítette, valamint feltett két levelezőprogramot is, amik, állítása szerint kompatibilisek a Win 7-el. Ezek a Windows Live Mail, ami nekem nagyon nem szimpatikus, valamint a Microsoft Office Outlook 2007, ami viszont nekem túl bonyolult. Ezért vacillálok a fent emlitett két levelezőprogram között.
De, hogy már a kérdésedre is válaszoljak, az én kiszolgálóm a T-online, ezért az email címem is erre végződik. Ezt meg is akarom tartani, mert mindenki így ismer, és ezer helyen regisztráltam, evvel a címmel. Az Outlook Express tárolómappáiban elraktározott régi leveleimet a fiam exportálta az általa feltelepített, mindkét programra, párhuzamosan. Valamint a címjegyzéket is, de azt nem tudta csoportokra bontani. Ha olyan levelezőprogramot ajánlotok, illetv választok, amin ez megoldható, akkor majd én elbajlódom vele.
Kimerítő választ kaptál, de hát ez az én érdekem!
Előre közönöm a választ! (Nem dicsekvés, sem nem panasz, csak a könnyebb éthetőség miatt teszem hozzá: 72 éves vagyok!)
Gratulálok! Szerintem jó jegyeket kapnál ha tanulnál informatikát, bár amennyit most tudsz az is elég, hogy elérd amit szeretnél a számítógépen.
A rossz hír, hogy kompromisszum lesz a vége, mert az Outlook Expressz-t nagyon macerás lenne átvarázsolni az új Windows verziókra, bármilyen más levelező program meg többé-kevésbé eltér.
A Thunderbird jó választás, tud exportálni/importálni.
A címjegyzék csoportjainak importálását közvetlenül nem tudja, de van egy kiskapu:
Az Outlook Express címjegyzék fájlt (.wab) át kell menteni a Win7 rendszerre, majd importálni a Win7 saját címjegyzékébe.
Ezt a következőképpen: Start gomb -> kereső mezőbe beírni "wab", majd az erre megjelenő Névjegytár programot indítani és abban kiválasztva az Importálás menüpontot megadni neki az átmentett wab fájl helyét).
Ha a windows saját Névjegytárába importálta a csoportokat azokat a Thunderbird már tudja importálni (de lehet, hogy a már telepített levelezőprogramok is).
"Ha a windows saját Névjegytárába importálta a csoportokat"
Importálta ugyan, de kaotikusan, nem csoportonként, hanem az egészet együtt. (mégcsak ABC sorrendet sem tartott!) De az sem zavar túlságosan. Ha az új levelező programomban lesz ilyen lehetőség, időm van, szétválogatom! De fontos, hogy legyen, mert elég nagyszámú
baráti köröm van, akiknek körüzeneteket szoktam küldeni, ne kelljen minden esetben egyenként megcímezni!
Ezek szerint Te a Thunderbirdöt preferálod a Gmaillal szemben?
Köszönöm a választ!
De érdekesen reagált a "wab"-ra. Az összes névjegy megháromszorozódva megjelent, kettes oszlopban.
Ilyet sem láttam még!
Sajnos mióta laptop csere volt, a rajta lévő új windows-ra nem tettem még ilyen programot. A leveleimet online felületen nézem, csak időnként mentem le gépre, ahhoz szoktam használni Thunderbird-öt, több másik után ennél maradtam - lassan érik egy mentés, úgyhogy pár hónapon belül majd felteszem.
Egy próbát biztosan megér a Gmail, mert telepítést nem igényel és így macera sincs vele annyi, sajnos én csak alapszinten használom egy címmel, de ha kérdésed van nyugodtan szólj - akár privát üzenetben, - válaszolni fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!