Át lehet állítani valahogy a soros port számát COM3-ról COM1-re? (lent)
Figyelt kérdés
Van egy laptopom Win XP-vel, amin már nincs soros port és van egy soros-USB átalakítóm. Ha ezt bedugom, megjelenik COM3 néven egy új port, ami tökéletesen működik. Viszont egy olyan programmal szeretném használni, ami kizárólag a COM1-et ismeri és ezt nem tudom módosítani benne. Asztali PC-nél nincs gond, csak laptopnál márpedig a hordozhatósága miatt nekem az kellene.2013. máj. 23. 12:35
1/4 anonim válasza:
Esetleg próbáld meg BIOS-ban letiltani a COM1-et és akkor azt fogja kiosztani a rendszer az átalakítónak. Én ezzel próbálkoznék.
2/4 Komplikato válasza:
Nekem rémlik, hogy LPT átalakítónál (USB) lehetett állítani melyik COM port legyen, de nem tudom ez gyártó specifikus vagy sem? Eszközök és Nyomtatóknál ... de az is lehet eszközkezelőből ment?
3/4 coopper válasza:
Szia.
Megpróbálhatod átnevezni a portot, de nem biztos, hogy sikerül :
Eszközkezelő -> COM1 -> Jobb egér gomb (Tulajdonságok) -> Port beállitásai (fül) -> Speciális (gomb) -> Com port száma (leengedő ablak)
Kép : [link]
Sok sikert.
Üdv.
4/4 A kérdező kommentje:
Sikerült! Köszönöm!! :)
2013. máj. 23. 16:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!