Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mik azok a dolgok amik alapján...

Mik azok a dolgok amik alapján kideríthető egy IP cím?

Figyelt kérdés
A szitu az,hogy a párom volt felesége azt állítja,feltörték a Facebook fiókját.A nő pasija,és annak haverja(hacker)azt mondják,hogy a volt férj az,megtalálták a nevét,meg még az anyja nevét is!Na,most ezt honnan veszik?
2013. máj. 22. 00:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hacker a k.s faszomat. Ilyet épeszű infós nem mond, nemhogy hacker.

Egyrészt, facebook profilt leginkább csak kliens oldalról törnek, nem magát a facebook szerverét.

Ezer és egy módszer van, a célpont IP címének kinyerésére, de most ezt hagyjuk.

Csak úgy mondom, hogy aki eljut arra a szintre, hogy bejusson a gépedre, és még valamilyen úton módon lehúzza a jelszavadat (keylogger pl), az egyáltalán nem a saját IP címéről fogja ezt megcsinálni, VPN-en vagy egyéb módszerrel.

A lényeg itt az, ha én mégis lennék akkora hülye, hogy a saját címemről szórakozzak, akkor ember legyen a talpán aki jogi eszközök nélkül (LEGÁLISAN, nem tracking cookival meg egyéb szarral) ki tudja deríteni, hogy az IP címem kinek a nevéhez tartozik.

Ha "felhívod" az ISP-t (internetszolgáltató), nem fogják kiadni neked, nem adhatják ki, maximum te megtudod határozni, hogy az adott IP címet az ISP melyik blokkból szolgáltatja, de magát az IP cím - előfizető párost nem.

Amúgy sem tud sok mindent csinálni, még ha bemegy a rendőrségre, feljelenti a párodat, semmit se fog észre venni a párod belőle. Le se fogják szarni. A bejelentéstől számított 30 nap elteltével elévül. Semmi értesítőt nem kap, semmit.

Maximum akkor állnak rá, ha több feljelentést tesznek ellene, adatlopások gyanújával, akkor elképzelhető, hogy lesz belőle valami, de ez gyerekes, és hülyeség ezzel foglalkozni.

2013. máj. 22. 00:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy válaszoltál bár egy kukkot sem értettem belőle:-)Ha le tudnád úgy írni,hogy egy nő is megértse,nagyon örülnék.:-)Amúgy a gond itt nem a rendőrséggel van a baj.A srác fenyegetőzik hogy megkeresi és megveri,Mikor senki sem kíváncsi a volt feleség dolgaira a facebookon.
2013. máj. 22. 01:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Annyit azért értettem hogy tulajdonképpen ha bármilyen eszközzel is törte volna fel a párom a nő fiókját,akkor sem lehetne kideríteni nevet címet stb...
2013. máj. 22. 01:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Még csak annyit,hogy azt is állítják, a mi városunkból történt a feltörés.Ha tényleg a párom törte volna fel,akkor ezt kiderítheti?Tulajdonképpen engem az érdekel,milyen eszközökkel,módokkal,hogy honnan a francból szedte az egyértelműen téves információit az a bizonyos Hacker?
2013. máj. 22. 01:54
 5/7 anonim ***** válasza:
onnan szedi, hogy a fb rögzíti milyem ip ről volt utolsó X bejelentkezés. Kb lap alja, 2kattintás? 'úgy hogy egy nő is megértse' a nők tán fogyatékosak, hogy egyszerűsíteni kell nekik?
2013. máj. 22. 02:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem érzem magam fogyatékosnak,csak hirtelen nem vágtam.De utána leírtam mi az ami érdekel,hogy értse a válaszoló,hogy mit is akartam kérdezni valójában.Köszönöm a választ.
2013. máj. 22. 03:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyrészt ez az állítás, hogy tudja a nevét, hogy ő volt, már alapból gyerekes, utána meg ez a "megkeresem megverem"... Mint az óvodában... Komolytalan az egész.

Elmondom kicsit lebutítva miért tartom nevetségesnek ezt az egészet.

Ha fel is törték neki, és ugyanabból a városból származó IP címről, az még nem jelent semmit.

Ha te azt állítod, hogy nem törted fel, nem tud vele mit kezdeni. Abból a várost tudja, azt hogy az az IP cím VPN, vagy bármi más, azt ő nem tudja megmondani. Még ha te a saját IP címedről törted fel, egy bejelentés után le se fogják szarni.

Ha valakire rászállnak, azt nemzetbiztonsági szintű eszközökkel teszik, a hatóság az erőforrásait és az idejét nem pazarolja ilyen piti szarokra.

Egyszer mindenki átesik ilyenen akinek köze van az infóhoz. Engem is elméletileg jelentettek már fel oktalanul, sok minden nem lett belőle.

2013. máj. 22. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!