Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nagy felbontású avi videok...

Nagy felbontású avi videok hangja torzul lejátszás közben? (részletek lent)

Figyelt kérdés
Olyan videoknál jelentkezik a probléma amivel korábban semmi gond nem volt. Na most a lejátszót már frissítettem meg próbálkoztam kodek csomagokkal de semmi. mp4-nél pl semmi probléma ott simán mennek a nagyobb fájlok is.
2013. máj. 15. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ha lentebb veszed a főhangerőt akkor is ezt csinálja?

Asztalin sztereó keverő néven keresd azt hiszem.

2013. máj. 15. 12:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Fülhallgató van fent, és igen alacsonyabb hangerőnél is ezt csinálja belassul, betorzul a hang lejátszás közben. Érdekes a más formátumú hd videoknál semmi baj csak az avi-s fájloknál csinálja ezt
2013. máj. 15. 13:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha csinálok valamit a háttérbe pl böngészés akkor meg még jobban betorzul. Korábban ilyenkor a kép csúszott de a hang sosem torzult! Ezért sem értem mi lehet a baj.
2013. máj. 15. 13:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Töröld az összes kodekedet, telepítsd a Klite ot.

És használj KMplayert. Ezekkel nekem semmi baj nincs.

2013. máj. 15. 13:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Most is ezek vannak, de azért köszi. Megpróbálom kipucolni és mindent újrarakok
2013. máj. 15. 14:15
 6/11 csacsi2 ***** válasza:

K-lite codec pack -et próbáltad?

[link]

Különböző kodekcsomagok vannak a gépen azok összeakadhatnak, vakard le amit feltettél és csak ezt tedd fel. Előnye, hogy kezeli a különböző kodekeket,(beállítható mihez mit alkalmazzon) így nem próbál meg 2 is futni egyszerre. Tartalmazza az összes tömörítési eljárást ,így bármit lejátszik!

[link]

Nézd meg nem terheli-e valami le a CPU -t, vagy nem fogy-e el a memória.

Ha nem változik akkor frissítsd le a videokártyád driver-ét.

2013. máj. 17. 08:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Fent volt a K-lite is de mindegyik lejátszóban recseg a hang kivéve a VLC playert ami saját kodekokat használ. Nem hiszem, hogy a proci terheléssel lehet a baj ha 720p-s mkv fájlokat probléma nélkül lejátszok akkor miért épp egy bdrip avinál recseg a hang ami jóval gyengébb minőségű. Igazából szerintem valami ütközés lehet, de hiába töröltem ki a kodek csomagot a probléma megmaradt. Talán már csak az újratelepítés segíthet mert nincs több ötletem
2013. máj. 17. 14:40
 8/11 A kérdező kommentje:
Ja a poén az egészbe,hogy ezeket a fájlokat, (köztük sok filmet) régebben lejátszotta gond nélkül a kmplayer is.
2013. máj. 17. 14:52
 9/11 csacsi2 ***** válasza:

Valószinüleg regisztrálva maradt egy kodek (regsvr32)

amit hiába uninstalláltál. Nekem van 2 (portable) programom amikkel egyszerüen tudod regisztrálni, unregelni a telepített kodekeket (elküldöm privátban). Szépen kilistázza a kodekeket és a hozzájuk való alkalmazást.

[link]

[link]

Én a K-lite-t használom, de egyedül csak azt, így nem kell mást telepíteni ami összeakadhat vele.

A másik, hogy egy rosszabb minőségü videó általában hangosabb. A jobb minőség az elválasztott hangokból adódik. (pl.: egy ugyan olyan hangerejü monó sokkal hangosabb mint egy 5.1. Viszont az 5.1 -nél nem kell hangerő, hogy mindent hallj. Ez a hangerő és a hangzás közötti különbség.

Esetleg ha tudod hogy az ami torz milyen tömörítési eljárás és kodek(azonosító) akkor rájöhetsz melyik okozza a problémát. Erre nagy segítség a mediainfo ami mindent leír egy mediárol.

[link]

2013. máj. 17. 19:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Na képzeljétek megvan a probléma oka!

Semmi köze a kodekekhez!

A merevlemez pio módba kapcsolt, és mivel a dvd írás is lassú volt miután orvosoltam a problémát és átváltott dma módba láss csodát problémamentesen játsza az avi fájlokat. Gondolom a nagy fájlméret és felbontás miatt gondot okozott neki a beolvasás.

2013. jún. 3. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!