Nagy felbontású avi videok hangja torzul lejátszás közben? (részletek lent)
ha lentebb veszed a főhangerőt akkor is ezt csinálja?
Asztalin sztereó keverő néven keresd azt hiszem.
Töröld az összes kodekedet, telepítsd a Klite ot.
És használj KMplayert. Ezekkel nekem semmi baj nincs.
K-lite codec pack -et próbáltad?
Különböző kodekcsomagok vannak a gépen azok összeakadhatnak, vakard le amit feltettél és csak ezt tedd fel. Előnye, hogy kezeli a különböző kodekeket,(beállítható mihez mit alkalmazzon) így nem próbál meg 2 is futni egyszerre. Tartalmazza az összes tömörítési eljárást ,így bármit lejátszik!
Nézd meg nem terheli-e valami le a CPU -t, vagy nem fogy-e el a memória.
Ha nem változik akkor frissítsd le a videokártyád driver-ét.
Valószinüleg regisztrálva maradt egy kodek (regsvr32)
amit hiába uninstalláltál. Nekem van 2 (portable) programom amikkel egyszerüen tudod regisztrálni, unregelni a telepített kodekeket (elküldöm privátban). Szépen kilistázza a kodekeket és a hozzájuk való alkalmazást.
Én a K-lite-t használom, de egyedül csak azt, így nem kell mást telepíteni ami összeakadhat vele.
A másik, hogy egy rosszabb minőségü videó általában hangosabb. A jobb minőség az elválasztott hangokból adódik. (pl.: egy ugyan olyan hangerejü monó sokkal hangosabb mint egy 5.1. Viszont az 5.1 -nél nem kell hangerő, hogy mindent hallj. Ez a hangerő és a hangzás közötti különbség.
Esetleg ha tudod hogy az ami torz milyen tömörítési eljárás és kodek(azonosító) akkor rájöhetsz melyik okozza a problémát. Erre nagy segítség a mediainfo ami mindent leír egy mediárol.
Na képzeljétek megvan a probléma oka!
Semmi köze a kodekekhez!
A merevlemez pio módba kapcsolt, és mivel a dvd írás is lassú volt miután orvosoltam a problémát és átváltott dma módba láss csodát problémamentesen játsza az avi fájlokat. Gondolom a nagy fájlméret és felbontás miatt gondot okozott neki a beolvasás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!