Milyen módszerrel lehet legjobban felgyorsítani a számítógép bekapcsolását?
SSD-re telepíted az oprendszert.
Nem kikapcsolod, hanem hibernálod.
Nem hibernálni, hanem felfüggeszteni kell. Ilyenkor egy pici áramot fogyaszt ugyan, de minden a memóriában marad.
A másik megoldást, hogy kicsit átszabod a szolgáltatásokat, kiveszel szükségtelen dolgokat. Linux alatt akár újra is fordíthatod a rendszert csak a szükséges összetevőkkel, de ahhoz mondjuk kell némi rutin.
SSD-re nincs pénzem, a szükségtelen programok sem indulnak, egyedül a vírusírtó kapcsol be indításkor. Windows 7-em van.
Ja és nálunk áramtalanítva van a gép minden nap, szóval hibernálás és egyéb nem jöhet szóba.
Én anno kipróbáltam ezt a hibernálás dolgot, de lassabban töltötte be a memóriát, mintha simán indult volna a gép. Kikapcsolás előtt a lemezre írás ugyanez.
SSD-vel lehet hogy gyorsabb, nem követem a fejlesztéseket, de mikor utoljára olvastam teszteket, még lassab volt, mint a HDD. Az írás szerintem most is lassabb. Vagy le vagyok maradva? :D
Le vagy maradva, az SSD-k terén.
A hibernálásról alkotott képed is elég torz. Ha üres rendszert veszünk alapul, akkor a hibernálás valóban lassabb lehet. Ugyanakkor, ha nem úgy hibernálsz h mindent bezársz, hanem mindent a memóriában hagysz, akkor lényeges gyorsulás érhető el, egyszerűen azért, mert nem tölti be azokat a dolgokat, amiket indulás után ki kell neki dobálni, hogy más beférjen a memóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!