Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy formázzam az egész HDD-t?

Hogy formázzam az egész HDD-t?

Figyelt kérdés

Fel van nekem telepítve két op.rendszer, amint látható a képen, összesen 5 partíciót hoztak létre.

[link]

Formázni kéne az egész merevlemezt, csak nem tudom a két Ubuntu partíciót. A "formázás" gomb elhalványul a Windows telepítője alatt is. (lásd: kép)

És a másik probléma: Windows alatt ki tudom törölni a két partíciót, DE! akkor kitörlöm a grubot is, ami a gép elindításakor jön ki, ki lehet vele választani, hogy melyik rendszert indítom el.

Ha úgy csinálnám meg, hogy Windows alatt a két Ubuntu partíciót törlöm ki, a Windows telepítőjében meg a maradékot, úgy sikerülne?

Volt már olyan eset, hogy véletlen kitöröltem a grubot is, és fel kellett megint raknom az Ubuntut.

2013. ápr. 28. 10:06
 1/7 A kérdező kommentje:

Jujj, de nem okos!! :D :D

Ott van egy törlés gomb a képen, ezzel ki tudom törölni az összes partíciót.

2013. ápr. 28. 10:08
 2/7 A kérdező kommentje:

"Volt már olyan eset, hogy véletlen kitöröltem a grubot is, és fel kellett megint raknom az Ubuntut."

Ekkor nem tudtam elindítani a Windows-t sem, mert azt írta ki a gép, hogy "no such partition".

Ha törlöm az összes partíciót, és felrakom az új rendszert, akkor gondolom, hogy nem lesz ilyen.

2013. ápr. 28. 10:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha csak a grub-ot írja felül a windows, ahhoz nem kell újratelepíteni az Ubuntut: [link]
2013. ápr. 28. 10:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem teljesen így értettem.

Az egész HDD-t le akarom törölni, és teljesen elölről kezdeni a Windows feltelepítésével. Ennyi lenne a egész, nem kell nekem grub sem.

2013. ápr. 28. 10:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor törlöd az összes partíciót, aztán létrehozol annyit amennyi kell - mondjuk ennyi oprendszer felesleges - mondjuk hármast és az egyikre teszel egy oprendszert és annyi...
2013. ápr. 28. 11:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Pontosan :)
2013. ápr. 28. 12:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, működik, köszönöm.
2013. ápr. 30. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!