Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Starcraftban hogyan vannak a...

Starcraftban hogyan vannak a ligák?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok és ezt nem igazán tudom. Annyit sejtek hogy rankedezni kell azért hogy bejuthass valamelyikbe de hogyan és milyen kritériumokkal?

2013. ápr. 23. 20:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Notehát. :)

Azt talán tudod már, hogy 7 féle liga van. Ez alulról felfele sorban a következő:

1. Bronze, itt a világ StarCraft játékosainak 8%-a van;

2. Silver, itt a játékosok 20%-a;

3. Gold, 32%

4. Platinum, 20%

5. Diamond, 18%

6. Master, 2%

7. és végül a Grandmaster, amiben a világ legjobb 200 játékosa van benn, itt már nincs division. (Lásd később.)

Ha még nem játszottál ranked meccset, a rendszernek először be kell osztania téged egy ligába. Ezt úgy teszi meg, hogy 5, úgynevezett placement meccset játszat le veled, ami során megpróbálja megítélni a képességeidet. Ne aggódj, ha többet is elvesztesz ebből, mert biztos, hogy sokkal erősebb ellenféllel is összerak majd ezen 5 meccs során. (Egyébként ha mind az ötöt megnyernéd, akkor is azt hiszem, csak diamond ligába kerülhetsz.) Miután lejátszottál 5 meccset, a profilodon látni is fogod majd, hogy melyik liga, hányadik helyére tett be. Minden ligán belül rengeteg úgynevezett division van, ezek közül tökvéletlen rak be téged egybe. Minden divisionon belül 100 hely van, hiszen ha a világ összes játékosa közül csak 100 ember lehetne például gold ligában, az elég gáz lenne... Tehát a rengetegsok division van. Ha téged besorol mondjuk a silver liga 78. helyére, akkor még rengetegsok játékos van, aki elvileg pontosan ugyanolyan jól játszik mint te, mivel még sok játékos van a silver liga 78. helyén, csak másik divisionban. Besorolás után megkapod a ligához tartozó keretszínt a profilképedre, így egy játék betöltőképernyőjén látod, hoyg ellenfeled melyik ligából való. Ha nem látsz keretszínt, az azt jelenti, hogy az illető is épp besoroló meccset játszik. Kb tíz meccs lejátszása után tudja pontosan megítélni a képességeidet, innentől szép fokozatosan kialakul, hogy úgy ad ellenfeleket, hogy törekedjen arra, hogy a meccseid pontosan 50%-át nyerd csak meg. Tehát statisztikailag minden második meccset meg fogsz nyerni. Minden ranked meccs során van egy játékos, aki "favored" a másik játékossal szemben. Ezt meccs után a jobb felső sarokban meg tudod nézni, hogy melyikőtök volt. Ha legyőzöl egy favored játékost, több pontot kapsz, többet haladsz előre a listán. Emellett a profilodon látsz egy "bonus pool" nevű számot is. Ez a "tartalékod". Ha nem játszol, szépen lassan növekszik, ha győzöl, kapsz hozzá. Ha elvesztesz egy meccset, ahelyett, hogy esnél a listán, a bonus poolodból veszítesz pontokat. Ha nyersz, ebből használ fel pontokat, hogy még előrébb juthass, mint egyébként. Ez arra jó, hogyha pár napja nem játszottál, ne szívj akkorát, hiszen nem vagy annyira formában. Ha pedig nyersz, megjutalmaz, hiszen úgy nyertél, hogy már napok óta nem játszottál. Egyszóval, ha sokat játszol egymás után, könnyebben is veszítesz a pozíciódból, viszont hát ugye jobban is formában vagy. Viszont ne feledd, ha sokáig nem játszol, szépen lassan esel is a létrán. Én általában napi egy játékot szoktam játszani, így nagyon ritkán, és csak keveset esek vissza.

Ha benne vagy egy liga top8 játékosában, akkor elvileg minden season végén van egy bajnokság, amit ha nyersz, feljebb kerülhetsz. Ezt sajnos én sem tudom, hogy működik pontosan, mert én is még elég új játékos vagyok. Az biztos, hogy ha a Blizzard úgy ítéli meg, hogy sokkal jobb vagy, mint a top8 másik 7 játékosa, kivételt tehet, és bajnokság nélkül feljebb rakhat. Én eddig egy szezont játszottam, alapból silverbe rakott be, de egy-két hét után úgy döntött, átrak a goldba. Most volt nem rég vége a szezonnak, és én benne voltam a gold top8-ban és nem volt semmiféle bajnokság szóval ezt nem igazán értem én sem. Az biztos, hogy ha jól játszol, feljebb fog rakni. Pontosan ott foglalsz mindig helyet, ahová való vagy, emiatt ne aggódj. :)

Ahogy közeledsz egy liga tetejéhez vagy aljához, össze fog rakosgatni a melletted lévő ligába tartozó játékosokkal is, sőt, ha nagy reményeket fűz hozzád a Blizzard, még akár 2 ligával arrébb tartozó játékossal is összerak. Mielőtt én goldba kerültem volna, rakott össze platinum játékossal is... Dióhéjben ennyi, ha van kérdésed, kérdezz, mert engem is nagyon érdekelt a téma, mikor nem rég elkezdtem. :)

2013. jún. 15. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!