Mit jelent az "i" betü az iPod, iPhone, iMac, iOs megnevezésekben?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 16. 19:27
1/11 anonim válasza:
Próbálják többen is megmagyarázni neten hogy mit is jelenthet, de konkrét vagy "hivatalos" jelentése sehol nincs leírva.
3/11 anonim válasza:
Nem internetet jelent. Hol volt internet az első generációs iPodokban pl? Vagy akár az utolsó generációs iPod Classicon?
Tehát nem internet.
5/11 anonim válasza:
Eredetileg az iMac-en jelent meg, aztán jól hangzott és bekerült az iPod-ba is meg a többibe.
6/11 anonim válasza:
Hàt én mindig is úgy hittem/gondoltam hoggy.az "i" azt jelenti hogy èn mivel az angol ezt jelenti
7/11 anonim válasza:
Az utolsó közel járt ahhoz amit én gondolok :D. Számomra azt jelenti hogy "én", ezzel arra utalva hogy ezek az elektronikai cikkek nem csak használati tárgyak, hanem úgymond saját magunk kiterjesztései.
8/11 anonim válasza:
"én"-t nem jelenthet, mert azt nagy betűvel írják.
az "OS" meg valószínű , hogy Operation System és lehet, hogy az iMac-ből átvették hozzá az "i" betűt.
9/11 anonim válasza:
Nem mondom hogy ént jelent, de az hogy az ént nagy I vel írják az nem jelenti azt hogy nem ént jelent. Hiszen akkor az iMac iPod, iPad és a többiben miért nagy a második betű? Helyesírásilag az sem megfelelő. Tehát az ki van zárva hogy ez miatt nem ént jelent.
10/11 anonim válasza:
Semmilyen jelentése nincs az i-nek vagy i-nak ahogy tetszik.
Egyszerűen az első egybe számítógépnek végül azt a nevet fogadta el Jobs, hogy iMac. Az összes közül ez volt ami a legkevésbé nem tetszett neki. Aztán később az i-t kölcsönvették az iTunes-nál, majd az iPod-nál is, A többi már történelem ahogy mondani szokták. :)
Az iPodnál is csak egy javaslat volt a Pod, aztán hozzá tették még az i-t.
Ennyi a történet olvasd el a Jobs könyvet benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!