Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tényleg nehéz az informatika...

Tényleg nehéz az informatika érettségi? És mihez lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 17:02
 1/5 anonim válasza:
100%

Én informatikából kisérettségiztem 10.-ben( 2 év anyaga), és nekünk is azt mondták, hogy húúúúú nagyon nehéz az infó kisérettségi, ezt hallván a fél osztály fizikából ment, infóból kb csak 10 tanuló.

Aztán infóból sok 3-4-5-ös lett... fizikából meg görcsöltek, hogy a 2-est érjék el...

Am. szerintem 2 év anyagából nagyon nem volt nehéz, össz-visz vagy 1 órát tanultam rá(persze ehhez az kell, hogy egész évben odafigyelj órákon, és csináld a feladatot)

DE AZÉRT NEM KELL ALÁBECSÜLNI SEM!!

www.om.hu << innen le lehet tölteni amúgy néhányat.

2009. szept. 22. 17:16
 2/5 anonim válasza:
100%

Szia!

Hát az, hogy nehéz, elég relatív kérdés. Én nem találtam nehéznek, de én szeretem is az informatikát, meg színvonalas volt az oktatása is a suliban, de természetesen nem elég rá az, amit mostanság csak az ECDL vizsgához tanítanak. Általánosan az excel és acces a nehezebb része, az accesshez, ha azt akarod, hogy jól menjen, különböző utasításokat, parancsokat, kombinációkat kell megtanulnod, szóval nem alap szinten. Honlapszerkesztéshez attól függ, mit használtok, de kezdetben ott az egészet a html kódokkal kell megírnod, csak úgy sikerülhet később jól, ez pedig sok embernek nehézkesen megy összerakni. A powerpoint és a word része a könnyebb, no meg persze a képszerkesztés, bár wordbe is tudnak ínyencségeket belerakni... Ajánlom nézd meg a tavaly májusit, ott eléggé, hogy is mondjam, megszívatták az érettségizőket informatikából :)

És hogy mit lehet vele kezdeni? A mai világban már szinte mindenhol használják, egy egyszerű titkárnőnek is kell tudnia kezelni az office programokat, és ha tovább tanulsz ezen az ágon, pénzkereseti lehetőségnek sem utolsó :)

2009. szept. 23. 15:14
 3/5 anonim válasza:
100%

A mai érettségi rendszer baromira egyszerű, az egész arról szól hogy dumálj, ha hülyeség akkor is! 10%ot meg bárki össze tud hozni gyakorlaton/írásbelin! Nekem a pótvizsgák sokkal nehezebbek voltak féléves anyagból mint maga az érettségi ;)

(Én is infóból tettem a választottat)

2009. szept. 29. 09:58
 4/5 anonim válasza:
100%

Előző..

Vkinek a kettes érettségi is elég, csak azzal nem sok mindenhez tudsz kezdeni...

Sajnos..

2009. nov. 9. 14:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag semmihez sem tudsz kezdeni a 2 es érettségivel..

Továbbtanulni nem tudsz vele szóval olyan mintha nem is lenne érettségid, mert önmagában ez már nem számít sehol sem munkavállalásnál..

Én még nem tanultam suliban számteket mert késöbb hozták be 2 évre rá hogy végeztem, és most vért izzadok hogy megértsem az acces-t meg az excel függvényeinek használatát és tudjam alkalmazni is egy feladat szövege alapján....

2010. máj. 11. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!