Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van itt köztetek jó matekos?...

Van itt köztetek jó matekos? Egy kis segítségre lenne szükségem.

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám ezeknek az összes lehetőségét kiszámítani?

x12

12

12x

12

12x

12x

12

21x

12x

2013. ápr. 4. 19:00
 1/3 lindmayer ***** válasza:
nem értem
2013. ápr. 4. 19:32
 2/3 A kérdező kommentje:

Igazad van.Nem írtam le rendesen.Tippmixre szeretném kiszámolni,hogy összesen hány lehetőség van

Tehát tegyük fel én 9 meccset szeretnék megjátszani.A kérdés az lenne hogy hány szelvényt kellene megraknom a teli találathoz.Ahol 12x szerepel azok 3 esélyes meccsek,ami 1,2 azok két esélyes mérközések.A kérdés az lenne hogyan tudnám kiszámolni az összes létező variációt.A kérdés az lenne hogy összesen hány darab szelvényt kellene ahhoz kitöltenem hogy teli találat legyen..Remélem így érhető.

Tehát hogyan tudom kiszámolni azt hogy adott 9 mérközés,abból 6,3 esélyes.3 pedig 2 esélyes.

Írok pl hogy jól látható legyen.

x

1

1

1

2

1

2

1

Ez egy variáció a sok közül.Hogyan tudom kiszámolni hogy hány féle lehetőség van,ha 6 darab 3 esélyes mérközés van és 3 darad 2 esélyes.Remélem így érthető.

2013. ápr. 4. 19:40
 3/3 anonim ***** válasza:
6x3x2x1+3x2x1=42
2013. ápr. 4. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!