Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nagyon lassú a számítógépem....

Nagyon lassú a számítógépem. Hogyan tudnám gyorsabbá tenni?

Figyelt kérdés

Már sok mindent megpróbáltam, először a vírusok miatt volt lassú, kétszer újra is lett telepítve emiatt. Most viszont van vírusírtó a gépemen (nod32), eddig nem jelzett vírust, csináltam vírusellenőrzést is, nem talált semmit.

A gépem sokszor panaszkodott a vírtuális memóriára, hogy kicsi, így azt is megnöveltem, csináltam lemeztöredezettség-mentesítést is... És még mindig olyan lassú a gépem, hogy egyszerűen nem lehet rajta dolgozni, se netezni, semmit, állandóan fagy.

Mit lehetne tenni?

2009. szept. 19. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Semmit. Vegyél új gépet.
2009. szept. 19. 19:59
 2/8 anonim válasza:
100%

Először is milyen géped van?

Írj le néhánby adatot!

2009. szept. 19. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a memória kezeléseddel van a baj. Sok program fut a gépeden feleslegesen és/vagy pár felesleges plug-in-t is felraktál.

Nekem is volt hasonló gondom, kikapcsoltam mindenféle automatikus frissítést (elég havonta egyszer ellenőrizni a legújabb verziót, mint percenként), és kikapcsoltam a vírusirtó valósidejű védelmét, mert csak úgy falta a memóriát, és helyette pár hetente csinálok egy teljes körű vírus keresést. Firefoxhoz még ajánlom a [link] cikkben foglaltakat.

A plug-in-okkal kapcsolatban, ne telepíts olyat amit nem is fogsz használni, mindenféle csicsás megjelenítés csak úgy zabálja a memóriát, pl StyleXP, vagy a Winamp/WinMediaPlayer összes letölthető stílusa. Ha ezen is spórolni akarsz, akkor javaslom a Winampot a klasszikus kinézettel, és a media library-t felejtsd el.

A feladatkezelőben a folyamatok fülön jól látszik, hogy melyik alkalmazás mennyi memóriát használ, a Nézet/Oszlopok kiválasztásánál meg a virtuális memória használatának a mutatását is be tudod állítani.

Nekem ez bejött, remélem neked is.

2009. szept. 19. 20:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Májusban a régi, hat éves (Pentium 4-es) gépem ugyanezt tette. Állandóan növelni akarta a Virtuális memóriát, később fagyott és végül főkábel, hálókártya csere. Újratelepitésnél a vinyó adta fel, mint kiderült, trójai volt benne. (Előtte lementettem). Aztán körülnéztem és vettem egy zsír új asztali gépet (nem használtat). NOD32 magában nem elég, telepits kémprogramirtót is pl. ezt. Ingyenes. Hetente egyszer frissiteni kell és lefuttatni, a NOD-ot is. [link]
2009. szept. 19. 21:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Tölts le valami jó erős tűzfalat, ha működik,, kapcsold ki a Windows-ét. [link]
2009. szept. 19. 21:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Laptopom van, 60GB memóriával és 512MB belső memóriával.

Sokszor nézem a feladatkezelőben a memóriahasználatot is meg a CPU használtatot is, a nod nekem csak a gép bekapcsolása után vagy ha frissít akkor zabálja a memóriát és a CPU-t, amúgy nyugton szokott lenni, megpróbálom most ezt a kémprogram-eltávolítót letölteni.

Amúgy még észrevettem, hogy van a feladatkezelőben egy olyan h svchost.exe (SYSTEM) és az néha olyan mértékben haszánlja a memóriát, h teljesen lefagy a gépem, és ha már nem bírom, akkor leállítotm, ilyenkor viszont elmegy a hang a gépemen, winampot nem tudom használni stb.. :/ Csak néha már annyira idegesít h lefagy miatta a gépem, h leállítom...

2009. szept. 20. 11:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Venned kell előbb-utóbb (inkább előbb) nagyobb teljesítményű, új gépet. Nézz körül, elfogadható áron vannak már egészen jók is. Ez nem állapot így.
2009. szept. 20. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Valahol, a Windows mélyén lapul azon a gépen egy komoly fertőzés (valamiféle trójai faló, vagy még rosszabb). Futtass le kémprogram irtót. Amit írtál, az efelé mutat. És valszeg a dög használja ilyen mértékben a virtuális memóriát.
2009. szept. 20. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!