Nagyon lassú a számítógépem. Hogyan tudnám gyorsabbá tenni?
Már sok mindent megpróbáltam, először a vírusok miatt volt lassú, kétszer újra is lett telepítve emiatt. Most viszont van vírusírtó a gépemen (nod32), eddig nem jelzett vírust, csináltam vírusellenőrzést is, nem talált semmit.
A gépem sokszor panaszkodott a vírtuális memóriára, hogy kicsi, így azt is megnöveltem, csináltam lemeztöredezettség-mentesítést is... És még mindig olyan lassú a gépem, hogy egyszerűen nem lehet rajta dolgozni, se netezni, semmit, állandóan fagy.
Mit lehetne tenni?
Először is milyen géped van?
Írj le néhánby adatot!
Szerintem a memória kezeléseddel van a baj. Sok program fut a gépeden feleslegesen és/vagy pár felesleges plug-in-t is felraktál.
Nekem is volt hasonló gondom, kikapcsoltam mindenféle automatikus frissítést (elég havonta egyszer ellenőrizni a legújabb verziót, mint percenként), és kikapcsoltam a vírusirtó valósidejű védelmét, mert csak úgy falta a memóriát, és helyette pár hetente csinálok egy teljes körű vírus keresést. Firefoxhoz még ajánlom a [link] cikkben foglaltakat.
A plug-in-okkal kapcsolatban, ne telepíts olyat amit nem is fogsz használni, mindenféle csicsás megjelenítés csak úgy zabálja a memóriát, pl StyleXP, vagy a Winamp/WinMediaPlayer összes letölthető stílusa. Ha ezen is spórolni akarsz, akkor javaslom a Winampot a klasszikus kinézettel, és a media library-t felejtsd el.
A feladatkezelőben a folyamatok fülön jól látszik, hogy melyik alkalmazás mennyi memóriát használ, a Nézet/Oszlopok kiválasztásánál meg a virtuális memória használatának a mutatását is be tudod állítani.
Nekem ez bejött, remélem neked is.
Laptopom van, 60GB memóriával és 512MB belső memóriával.
Sokszor nézem a feladatkezelőben a memóriahasználatot is meg a CPU használtatot is, a nod nekem csak a gép bekapcsolása után vagy ha frissít akkor zabálja a memóriát és a CPU-t, amúgy nyugton szokott lenni, megpróbálom most ezt a kémprogram-eltávolítót letölteni.
Amúgy még észrevettem, hogy van a feladatkezelőben egy olyan h svchost.exe (SYSTEM) és az néha olyan mértékben haszánlja a memóriát, h teljesen lefagy a gépem, és ha már nem bírom, akkor leállítotm, ilyenkor viszont elmegy a hang a gépemen, winampot nem tudom használni stb.. :/ Csak néha már annyira idegesít h lefagy miatta a gépem, h leállítom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!