Az i3-2310M alapból 4 szálon fut?
Figyelt kérdés
Ma utána olvastam és azt írják, hogy ez a proci 4 szálon fut, de ezt alapból megteszi vagy be kell állítani biosban vagy valahol?2013. márc. 30. 16:24
1/12 anonim válasza:
Dehogy kell beállítani mivel 4 magos CPU-ról beszélünk természetes hogy 4 szálon fut különben nem lenne semmi értelme és olyan lenne mint egy 2 magos CPU 2x-es órajelen
2/12 A kérdező kommentje:
Az i3-as procik nem 2 magosak?
2013. márc. 30. 16:48
3/12 anonim válasza:
fizikailag csak 2 magos de ettől függetlenül még lehet 4 szálon történő feldolgozás. tehát mint annak ideén a Pentium D ha jól tudom fizikailag 1 magot tartalmazott de már 2 szálon tudott dolgozni. ezért mondták rá hogy 2 magos.
ha jól tudom az AMD FX sorozatnál is így értendő a 8 mag ami valójában csak 4 modult tartalmaz.
4/12 anonim válasza:
de közben találtam egy korábbi bejegyzést http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
5/12 anonim válasza:
2 magos, 4 szálon fut, alapértelmezésben. A BIOS-ban ez az úgynevezett Hyper-threading (HT) technológia ki/be kapcsolható.
6/12 anonim válasza:
" ezért mondták rá hogy 2 magos. "
Akkor hülyék voltak, a HT-s szál messze nem egyenértékű egy fizikai maggal.
"ha jól tudom az AMD FX sorozatnál is így értendő a 8 mag ami valójában csak 4 modult tartalmaz."
Rosszul tudod, a HT és CMT között van egy masszív difi, nem ártana utána nézni...
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi most már értem a témát. Szóval akkor alapból 4 szálon fut?
2013. márc. 30. 18:18
8/12 anonim válasza:
igen, de ezt könnyen leellenőrizheted úgy, hogy belépsz a feladat kezelőbe és ott a teljesítmény fülre kattintasz. Lesz ott majd egy sor, hogy CPU használat visszamenőleg, ha ott 4 rublika van akkor be van kapcsolva a HT.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi, tényleg be van kapcsolva. Mondjuk egyiket szinte nem is használja a másikat meg alig, a maradék kettőt viszont használja. Mindjárt nekiveretem a far cry 3-at. :D
2013. márc. 30. 19:07
10/12 A kérdező kommentje:
Ugye most alapjáraton 2.10GHz-en megy. Ezen lehetne húzni kicsit?
2013. márc. 30. 19:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!