Hiányzó BOOTMGR! Mit tegyek?
WinXP-s laptopra akartam win 7-et rakni, a gépigénynek megfelel. Azonban a telepítés megállt 0%-on és nem mozdult. Természetesen leformáztam előtte a gépet...
Mivel nem sikerült, újraindítottam, kivettem és helyette visszaraktam a winxp cd-jét, ám kiírta ezt, mikor bootolnia kellett volna:
Hiányzó BOOTMGR
Újraindítás: Ctrl+Alt+Del
A win7 dvd-nél ugyanezt csinálja, ennél már nem is jutok tovább. Mit kéne tennem? Holnapra meg kell lennie a gépnek.
Szia.
Ha a bootmenű nem működik (nem tudod beinditani a gépet CD-ről).
Akkor még marad az USB-s megoldás megpróbálása (bootolás USB-ről)
Illetve végső megoldásként a HDD kiszerelése a laptopból és egy másik gépben külső HDD-kén törölni a particiókat róla. (ehez elvileg kell egy 2.5" külső HDD ház).
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Irtam Gép fűggő. Mi a laptop pontos tipusa ?
Általában F9, F10, F11, F12 vagy valamelyik funkció gombal lehet előcsalogatni a bootmenűt.
De laptop tipusa alapján utánna lehet nézni a neten vagy rákeresel az USERs manuál-ra vagy va van alaptophoz akkor abban megnézed, hogy hogyan lehet előhozni a bootmenűt.
Sok sikert.
Üdv.
Szerintem nem.
Azóta pendrivera raktam a win7-et, onnan be tudta bootolni. most megpróbálom újra a 7-et.
Ha nem, akkor ugyanezt az xp-vel.
hp compaq 610
A boot menü megvolt és be is volt állítva a cd/dvd bootolásra. De onnan nem ment. Most pendrive-ról megy (persze átállítottam arra a bootolást)
Na, most nem akadt meg 0%-on a telepítés, csinálja rendesen. Remélem *lekopogom*, most már minden oké lesz.
Köszönöm szépen a segítségeteket, mindenesetre!
Szia.
Eszembe jutott mégvalami, esetlegesen a laptop CD/DVD olvasóját nem ártana megtisztitani, mert lehet, hogy az a gond (nem olvassa rendesen a CD/DVD-ket) és ezért nem tudsz CD/DVD-ről bootoltatni.
Sok sikert.
Üdv.
Na, a tisztaság meglehet...
Na, most végigvitte a Windows-fájlok kibontása pontot, és utána újraindult. Ám nem folytatta, ahol abbahagyta, hanem újra bebootolta a telepítőt.
Nem nyomtam meg semmit ehhez. Most mit kéne csináljak? Újra elkezdtem a telepítést ,de gondolom megint belefutok ebbe.
Amikor ujraindul akkor boot menűből, ne az USB bootot válaszd, (alapértelmezetten ez van) hanem a HDD-ről való bootolást, de az USB pendrive legyen benne a gépben.
Legjobb lenne, ha a biosban beállitanád a bootolásd a HDD-ről , és az USB bootot csak a boot menűból hoznád elő (elvileg F9-es billenytű)
Sok sikert.
Üdv.
Hú, köszönöm, ez segített! Beállítottam a hdd-t, és így már folytatta rendesen, ahol az újraindítás előtt tartott,
Még nincs kész, de remélem, már tényleg ennyi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!