Megéri akksi nélkül töltőről használni a laptopot?
Figyelt kérdés
pár ismerősöm akku kímélés miatt töltőre dugva akksi nélkül használják az akksit,mondván hogy úgyis otthon vannak minek akkor az akksi. Az nem károsítja az akkut ha így sokkal ritkábban van használva? vagy az jobban csökkenti a terhelhetőségét ha arról használom folyton és töltöm és mikor már lemerülne újra felrakom?2013. márc. 8. 18:49
1/4 anonim válasza:
Gondolom nem informatikusok...
Hagyd benne az aksit és amikor tudod használd töltőről. Ha jön az áramszünet nem vesznek el az adatok és az akkud sem fog tönkremenni.
2/4 anonim válasza:
Én akksi nélkül töltőről használom a laptopom. Ha mászkálsz a géppel nincs egy fix helye akkor maradjon az aksi de ha az asztalodon van akkor szerintem vedd ki.
3/4 anonim válasza:
A laptopokat ma már egyre többen használják asztali gép helyett, és emiatt csak ritkán emelik fel az asztalról. Ebben az esetben szükséges az akku legalább egyszeri formázása kéthetente, vagy havonta. (Formázás alatt még mindig a kb. 5-10%-ig merítést, majd teljesen feltöltést értjük.) Amennyiben ezt betartod, akkor teljes nyugodtsággal használhatod a gépet hálózatról úgy, hogy közben benn van az akksi.
4/4 A kérdező kommentje:
de én ezt kb naponta megcsinálom, minden nap úgy használom hogy elkezdem használni, kiírja hogy már csak 5% van hátra felrakom töltőre és mikor feltöltődött és mondjuk nem kell komoly teljesítmény akkor kihúzom a töltőt
2013. márc. 8. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!