Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudnátok olyan linket küldeni?

Tudnátok olyan linket küldeni?

Figyelt kérdés
ahol olyan fajta cd, dvd irható lemezt lehet kapni, aminek az iroható felülete ilyen fém szinű. Tehát nem azt a fajtát aminek az irandó fele zöld vagy lila, hanem fém, mint amiket lehet kapni boltokban eredetni zenecd vagy dvd filmet?
2013. márc. 6. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Az eredeti lemezeket nem írják, hanem préselik, ennek köze van a színéhez is.

Szerintem ilyet nem lehet kapni, írható változatban, de ha esetleg tévedek, majd valaki kijavít.

2013. márc. 6. 22:56
 2/7 Komplikato ***** válasza:

Létezik ilyen lemez, vagy azt mondanám létezett.

Van olyan írható CD, hogy AUDIO CD! Nekem sajnos egy darabom van, az speciel újraírható, annak idején 4x annyiba került mint a sima lemez. Az volt a lényege, hogy olyan lejátszó is viszi ami nem volt felkészítve írható CD-re. Természetesen a visszaverő rétege nem lila, nem kék, nem is arany és nem is zöld, hanem EZÜST!

DVD lemezről nem tudom létezik ilyen vagy sem, de nem régiben láttam olyan, hogy DVD for AUTHORING és mivel 3-4000 darabja(!) azt hiszem ez is valami hasonló lehet.

[link]

Közben utána jártam, DVD for Authoring csak egy spéci stúdió formátumot támogató lemez. Ezüst DVD-t még nem láttam, de elképzelhető, hogy létezik.

2013. márc. 6. 23:25
 3/7 A kérdező kommentje:

aham oké, köszi:) és akkor a studiokban nem ugyan úgy irják meg az együttesek dalait cd-re mint ahogy én itthon irom meg nero-val vagy ilyesmi progikkal?hanem rá préselik ez fura:)

De még a google-na se találok olyn infót ahol leirjék az eredeti cdről ami fém szinű az irott felülete, erről szóló cikket

2013. márc. 6. 23:28
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a 2. komentesnek a választ, de az elsőnek is köszi. megy a zöld kéz
2013. márc. 6. 23:30
 5/7 A kérdező kommentje:

ezt az oldalt én is találtam az elöbb XD

[link]

2013. márc. 6. 23:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem a stúdióban préselnek, hanem a gyárban :D

A stúdióban írják, de nem PC-vel hanem erre direkt van eszköz, általában HDD recorder, ami csatornűnként leveszo a masterelő keverőről a hangképet, effektekkel, minden beállítással és azt írja authoring korongra.

Ezt viszik a gyárba préseltetni.

Ott nem mp3-al szórakoznak, ha bevinnél nekik egy marék mp3-at körberöhögnének. :)

2013. márc. 6. 23:34
 7/7 A kérdező kommentje:
:) ja értem okés, igazából én sem úgy gondoltam, hogy a studióban préselik XD
2013. márc. 7. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!