Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Notebook/laptop aksit és...

Notebook/laptop aksit és hozzá a hálózati töltőt nem szabad együtt használni?

Figyelt kérdés

Nekem ezt mondták még régebben hogy együtt a kettőt ne használjam. Így az aksi 20%ra töltve a polcon van, csak akkor használom ha megyek valahova és a gépet is viszem, ez ritka de ha feltöltöm ilyenkor 3 órát is kibír.

Szóval mi az igaz? Van aki azt mondja hogy lehet együtt használni van aki meg az hogy nem. Én pont ezért soha nem használom úgy a gépet hálózatról hogy pluszban még benne van az aksi is. 3 éves a gép, az aksi mindig ugyan jó mint akkor 100%ig feltöltődik és 3 órát kibír. Én azt hittem azért bírja ilyen jól mert nem használtam együtt a kettőt.

2013. márc. 6. 17:55
 1/7 anti paladin ***** válasza:

Jó eséllyel azért olyan az akku állapota mert így használtad. Teljesen jól gondoltad.

Egyébként notitól függ. Az enyém 9x%-os töltöttségen leállítja a töltést és a hálózati áramot használja és így kb. olyan állapotú mint a tied. Bár hozzáteszem, nagyon ritkán kerül csak le a töltőről.

2013. márc. 6. 19:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, nekem nagyon ritkán van hogy aksiról használom. hát akkor lehet marad így, hogy csak hálózatiról használom.
2013. márc. 6. 20:28
 3/7 A kérdező kommentje:
amúgy az esetleg áramszünetek miatt jutott eszembe hogy használjam-e vagy sem mert ma is volt egy és egyből a gép jutott eszembe hogy basszus most lehet tönkrement az áramszünettől. Sokszor volt már de hála égnek semmi baja nem lett a gépemnek. De amúgy nem tesz jót neki egy ilyen áramszünet ugye?
2013. márc. 6. 20:30
 4/7 anti paladin ***** válasza:

Ha nem okoz gondot ez a használati mód, akkor ne változtass rajta. Ha esetleg eladod majd a notit, sokat dob az árán egy hibátlan, gyári aksi.

Alapvetően egy-egy áramszünet még nem okoz gondot, leginkább adatvesztést. Az már problémás ha napi szinten megy el az áram, az áramkörök még csak csak kibírják de mondjuk a vinyó már nem örül neki. Esetleg érdemes lehet az aksit visszatenni. Másik lehetőség, hogy keresel pár ezresért aksit, ami pár percig képes annyi kraftot leadni hogy a vas biztonságosan lekapcsoljon.

2013. márc. 6. 23:14
 5/7 A kérdező kommentje:
nem gyakori az áramszünet, de volt már rá példa. Nyáron amikor viharok vannak olyankor belerakom az aksit és úgy használom, amíg nagy ég dörgés van mert ment már el amiatt is az áram.
2013. márc. 6. 23:52
 6/7 anti paladin ***** válasza:

Akkor nincs gond. :)

Ha esetleg egy kis extra biztonságra vágysz, csináld meg a fentebb említett aksis ötletem.

2013. márc. 7. 00:03
 7/7 A kérdező kommentje:
OK! :)
2013. márc. 7. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!