Notebook/laptop aksit és hozzá a hálózati töltőt nem szabad együtt használni?
Nekem ezt mondták még régebben hogy együtt a kettőt ne használjam. Így az aksi 20%ra töltve a polcon van, csak akkor használom ha megyek valahova és a gépet is viszem, ez ritka de ha feltöltöm ilyenkor 3 órát is kibír.
Szóval mi az igaz? Van aki azt mondja hogy lehet együtt használni van aki meg az hogy nem. Én pont ezért soha nem használom úgy a gépet hálózatról hogy pluszban még benne van az aksi is. 3 éves a gép, az aksi mindig ugyan jó mint akkor 100%ig feltöltődik és 3 órát kibír. Én azt hittem azért bírja ilyen jól mert nem használtam együtt a kettőt.
Jó eséllyel azért olyan az akku állapota mert így használtad. Teljesen jól gondoltad.
Egyébként notitól függ. Az enyém 9x%-os töltöttségen leállítja a töltést és a hálózati áramot használja és így kb. olyan állapotú mint a tied. Bár hozzáteszem, nagyon ritkán kerül csak le a töltőről.
Ha nem okoz gondot ez a használati mód, akkor ne változtass rajta. Ha esetleg eladod majd a notit, sokat dob az árán egy hibátlan, gyári aksi.
Alapvetően egy-egy áramszünet még nem okoz gondot, leginkább adatvesztést. Az már problémás ha napi szinten megy el az áram, az áramkörök még csak csak kibírják de mondjuk a vinyó már nem örül neki. Esetleg érdemes lehet az aksit visszatenni. Másik lehetőség, hogy keresel pár ezresért aksit, ami pár percig képes annyi kraftot leadni hogy a vas biztonságosan lekapcsoljon.
Akkor nincs gond. :)
Ha esetleg egy kis extra biztonságra vágysz, csináld meg a fentebb említett aksis ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!