Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi az a driver vagy illesztőpr...

Mi az a driver vagy illesztőprogram?

Figyelt kérdés
2013. márc. 6. 16:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ez:

[link]

2013. márc. 6. 16:42
 2/12 A kérdező kommentje:
és ezekből mennyit kell telepíteni?a windows telepítése után
2013. márc. 6. 16:47
 3/12 Lajos54 ***** válasza:

Bár a belinkelt leírásban benne van, de leírom: amennyi olyan hardver (Hardware) van a gépedben, ami ezt igényli.

Az operációs rendszer egy részét az első elindítás után önállóan tudja telepíteni, a többit neked kell. Az eszközkezelőben meg tudod nézni. Ha valamelyik eszköz mellett sárga felkiáltójel van, annak nincs feltelepítve az illesztőprogramja. Enélkül nem tud működni.

2013. márc. 7. 14:01
 4/12 A kérdező kommentje:
szóval akár a hálókártyához is szükség van driver-re?
2013. márc. 7. 15:25
 5/12 normoo válasza:
Igen, sajnos van hogy a hálókártyához is kell driver. Nekem is kell például. Csak ilyenkor még le sem tudok tölteni egyet, mert mivel nincs driver a hálókártyához, így nem működik, nincs internetkapcsolat. Erre az esetre jó ha van egy másik gép otthon, de ha már egyszer megvan a driver, akkor vigyázz rá, tedd el jól, hogy ne kelljen megint utánna járkálni.
2013. márc. 8. 13:09
 6/12 Lajos54 ***** válasza:
Pontosan, mint normoo írta. Ha nincs meg az eredeti lemez, amit a gépedhez adtak (elvileg), amin az alaplaphoz szükséges összes illesztőprogram rajt van, érdemes összegyűjteni minden szükségeset és kiírni egy CD-re. Több alkalommal szerzett tapasztalat után (amikor alig bírtam összebányászni a szükséges programokat) nekem most már van ilyen gyűjteményem. Egy esetleges újratelepítés után csak előveszem, és már mehet is a telepítés...
2013. márc. 8. 13:15
 7/12 A kérdező kommentje:
és esetleg jelen állás szerint meg tudom valahol keresni ,hogy milyen illesztő program szükséges a hardvereimhez és ezeket hol találom a gépen? (ami már fel van telepítve)
2013. márc. 8. 14:32
 8/12 Lajos54 ***** válasza:

Az Eszközkezelőben megnézheted a már felismert és telepített hardvereket. Magát az illesztőprogramot is megnézheted ugyanitt (jobb egérgomb, Illesztőprogram részletei), de ezzel nem fogsz sokra menni, mert ez a már telepített illesztőprogram. Több ilyen eszköznél egy telepítő tartozik az illesztőprogramhoz, ami esetleg nem csak magát az illesztőprogramot, hanem más szükséges (pl. beállítások elvégzésére alkalmas) programokat is tesz fel.

Érdemesebb a gyártó honlapján körülnézni, és onnét letölteni a szükséges dolgokat, aztán azt elmenteni a már leírt módon.

2013. márc. 8. 18:30
 9/12 Lajos54 ***** válasza:

Az lemaradt az előzőből, hogy ilyen speciális programok vannak pl. a hangkártyákhoz, monitorokhoz is, általában.

Maguk a drájverek, illesztőprogramok egyébként a Windows\System32\Drivers mappában vannak, de ide megfelelő ismeretek nélkül nem ajánlatos belekotorászni...

2013. márc. 8. 18:35
 10/12 A kérdező kommentje:
és akkor most le tudom menteni a drivereket a Windows\System32\Drivers-ból?
2013. márc. 9. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!