Mi legyen? Melyiket javasolnátok?
Tehát a kérdés az alábbi. Informatikán belül szeretnék szakmához jutni, nem sokára meglesz az érettségim és utána keresek egy sulit. 2év alatt elvégzem azt ha minden okés.
És most jön a kérdés. Ti mit javasoltok? Sz.fejlesztő/Programozó vagy rendszergazda? Az "álláspontok" a következők.
Fejlesztő/programozó jobbn szeretnék lenni, de ha nem fog menni vagy nem fog érdekelni akkor egyszerűen nem fogok olyat csinálni amit nem szeretek és épp hogy tudom. Nem annak a híve vagyok "huhh elvégzem fejlesztői képzést, elmegyek egy céghez egyből felvesznek és halálra keresem magam" mert szerntem ez nem így megy,és így nem is akarom,mert sok ember csak a pénzt látja benne. Vagy ha nem megy akkor áttérnék rendszergazdára,egy kis ideig (1-1,5) évre elhelyezkednék egy céghez hogy gyűjtsek tapasztalatot, több tudást, mert ugye köztudott az iskola "csak" az alapokat adja meg. És nyitnék egy számtech boltot. Kisebb városba lakok pest-től 20km-re ,nem szeretnék várost mondani mert hátha olvassa a személy ezt mármint a konkurencia. :) Itt az alábbi van: Egyik viszonylag színvonalas VISZONYLAG de mondok egy példát. Mikor kb tavaly előtt nyáron vettem a gépalkatrészeket kíváncsiságképpen megkérdeztem mennyi a 2500k. Mert olyan volt a gépemben. Akkori reális ára 45-46k volt. És ez a bolt 62.-ért akarta nekem adni ami iponba akkoriban 46 volt azt hiszem,vagy kissebb boltokban max egy pár ezerrel drágább. Mindent ilyen drágán adnak szinte. 1200ft-os egeret 2400.-ért stb stb . Akkor vaan egy másik ami már alig megy ,régebbi alktrészekkel foglalkozik már csak, és ilyen könyvtár is egyben . A harmadik egy garázsba van, beépített rettentő lehangoló környezet, méregdrága áron dolgoznak régebben kellett vennem tőlük egy alaplapot és a 11ezres asrock alaplapot anno, 19.-ért adták. Az eladók nagyképűek,gorombák,méregdrága áron dolgoznak és méregdrága áron adják az alkatrészeket. Na most én jövök a képbe. Én nyítnék egy boltot majd a suli+tpsztalat szerzése után. Színvonalas,jól felszerelt, egyszerű de nagyszerű boltot:) kulturáltat,stb. Csak minőségi alkatrészekkel dolgoznék(mert itt a konkurenciánál a legjobb tápegység codegen),készleten alapvető kiegészítők,hardverek,stb lenének, kissebb árfekvésű alaplapok(1-2db minden tipusokból,tehát 1155,és az amd-k), )ramok,kissebb processzorok, 1-2db hdd, odd,1-2 ház,stb,stb és a "nagyobb" kategóriájú,drágább alkatrészeket, rendelésre és akár kiszállítással is. Kiegészítők beviteli eszközök,stb billentyűk,egerek,pedrveok,kábelek,fejhallgatók ,mikrofonok ezek lennének bőven készleten. Az üzletet nem bérelném hanem venném, normáls áron,precízen dolgoznék tehát egy iponba levő 45ezres processzort nem 62.-ért hanem például 49.-ért adnám mert mégis külső város,stb,stb.. Városon belül kiszállítást vállalnám díjmentesen, messzebb helyekre szintén de vagy futárral vagy megbeszélés tárgya. Ha nálm vené az összes alkatrészt akkor a konfig összeszerelése díjmentes lenne,. Tehát összeségében egy számítástechnikai szaküzlet és szerviz lenne ami korrekt árakon dolgozna,precízen,rugalmasan, rendszergzdai feladatokat ellátná, kiszállással stb,alkalmazottat nem hszem hogy felvennék max alkalmit, de ha nagyon beindulna akkor igen de egyből nem. Lenének akciók, nagyobb összegű vásrlásnál ajándékot adnék tehát ilyenek. Kiszórólapoznám egész várost, akár postással akár valakivel. És h elterjedne emberek között hogy "fgyelj már x.y ott van a x.y mellett egy egész jó üzlet,jó áron dolgoznak, minőségi alkatrészekkel, és nagyon kedves az ember is,szerintem inkább ide menj" akkor szerintem elég szépen beindulna.
Igaz konkurenciától lenének jelentgetések, stb de mindent korrekten,legálisan csinálnék így nem nagyon tudnának mibe belekötni. Mondhatni úgy is hogy van konkurencia de még sem. :D Tehát amit várok tőletek,vélemények,tapasztalatok,mondni valók,stb.
Előre is köszi..
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!