Mit ronthattam el? A számítógép nem találja a windowst!
Figyelt kérdés
Tegnap lett újratelepítve az asztali számítógépem. Most raktam össze, de indításkor nem találja a windowst.
Vagy talán én dugtam össze rosszul valamit? De akkor el sem indulna a gép? A gépházat áram alá helyeztem, a monitorhoz kapcsoltam, azt is az áramba dugtam, billentyűzet, egér.... ennyi. Vagy kihagytam valamit? Nem értem mi lehet a gond :-(
2009. szept. 10. 10:56
1/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a biosba telepítéskor úgy írtad be, hogy csak a CD-n keresse a rendszert?
2/7 anonim válasza:
Bejön egyáltalán a képernyőn valami, vagy teljes a sötétség, csak a ventilátor búg?
3/7 A kérdező kommentje:
Nem én telepítettem. Nem tudom, hogy lett beírva sajnos. Csak tudni akarom, hogy az én hibámból nem működik, hogy ne engem hibáztasson a párom :-(
2009. szept. 10. 11:13
4/7 A kérdező kommentje:
Bejön, az hogy a rendszer nem találja a windowst. Meg csökkentett mód, normál mód, meg legutolsó rendesen működő időpont. Hiába próbáltam bármelyiket, mindig visszatért ehhez a szöveghez.
2009. szept. 10. 11:16
5/7 anonim válasza:
Ha IDE csatlakozású a winchester akkor lehet a kábel rossz végére van téve, vagy a jumper nincs benne jó helyen.
6/7 anonim válasza:
Látatlanban, ilyen kevés infó nyomán nagyon nehéz véleményezni, de szerintem ez nem úgy néz ki, mintha a te hibádból nem működne. Alig hinném, hogy hardverproblémáról van szó, inkább a telepítés során lett eltolva valami, mert azt, hogy Csökkentett mód meg hasonlók, már maga a Windows írja ki, tehát a merevlemez működik és helyesen van bekötve. Csak valamiért nem tudja teljesen elindítani az operációs rendszer saját magát. Én ilyenkor törölni szoktam a fenébe az egész rendszerpartíciót (C: meghajtó) úgy, hogy beteszem a Windows-telepítő lemezt, és telepítés előtt törlöm a régi C: partíciót, majd azonnal újra létrehozom, megformázom, s ide telepítem a Windows-t. Ez az esetek 90 %-ában megoldja a problémát. Ha mégsem, akkor előfordulhat, hogy merevlemez-problémáról van szó, például hogy tönkrement néhány szektor rajta. Azt viszont sajnos legfeljebb szervizben tudják kijavítani. Üdv! Zsoel (26)
7/7 anonim válasza:
12:11-es vagyok. Előző válaszolónak: Csináltam hasonló problémát, ott az volt a szituáció hogy a Masterre jumperelt vinyó a kábel Slave végére volt csatlakoztatva. Úgy is volt feltelepítve. Ment is. Aztán egy idő múlva ugyanazt a hibát kezdte el csinálni mint a kérdés feltevőjének. Amikor hozzám került a gép, helyére tettem a kábelt, és onnantól beindult a rendszer teljesen. És megy fél éve :) De ettől függetlenül lehet nincs igazam és akkor valóban csak az újratelepítés marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!