Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan formázhatok egy merevle...

Hogyan formázhatok egy merevlemezt az adatok elvesztése nélkül?

Figyelt kérdés

Nem rég vettem egy MaxellHDD merevlemezt a gépemhez. Az egész rendszerem NTFS-ben van formázva. Kivéve a maxell. Ez ugyanis Fat32-ben van formázva. Már rá töltöttem minden adatom mielőtt észrevettem volna a hibát.

Arra gondoltam, hogy készítek egy Backup-ot, formázom, majd rátöltöm a Backup file-t.

De remélem van gyorsabb, egyszerűbb és kevésbé kockázatos módszer.

Kérlek segítsetek!!!

2013. febr. 7. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
nincs formázás adatvesztés nélkül, maximum át lehet valahogy konvertálni a hdd formátumot. de ilyenről még nem nagyon hallottam.
2013. febr. 7. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Pedig van. Sima DOS ablakban is át tudod konvertálni FAT32-ről NTFS-re:

[link]

De ingyenes programok is vannak erre:

[link]

2013. febr. 7. 16:01
 3/7 Komplikato ***** válasza:

"maximum át lehet valahogy konvertálni a hdd formátumot. de ilyenről még nem nagyon hallottam."

Pedig már XP alatt is át lehetett konvertálni. Visszafelé nem lehet, FAt32-ről NTFS-re. De ha nem tudja megoldani a kérdező, akkor valamilyen particionáló program biztos meg tudja csinálni.

2013. febr. 7. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
2013. febr. 7. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
ó, király. akkor hát én is köszönöm az információt. ma is tanultam valami újat :)
2013. febr. 7. 16:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Amikor indítom a Windows-t akkor megjelenik egy fekete ablak néhány betűvel.

Valami ilyesmi:

G lemezmeghajtó konvertálása. A megszakításhoz nyomjon meg egy billentyűt. Hátralévő idő: --:--

Ezt úgy adta ki, hogy nem adtam neki semmi parancsot. Elősször megszakítottam. Ha ezt hagyom végigfutni akkor ugye nem FORMÁZ, csak KONVERTÁL???

2013. febr. 7. 19:43
 7/7 A kérdező kommentje:

#3 válasza nagyon hasznos az 1. link részletesen elmondja a választ.

De (ahogy ott is ajánlották) hagyom végig futni a Backup programot. Csak akkor még kell várjak 29h-t mivel 1500G-t elég lassan backuppol.

2013. febr. 7. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!