ASRock K7VT4A Pro nevű alaplaphoz milyen RAM-ot lehet szerezni?
Lehet szerezni?
Ez nagyon furcsa kérdés, de értem.
Az a gond tudod, hogy ebbe DDR1-es RAM kell, az meg már nagyon drága.
A milyen-t azt nem értem, gondolom méretre értetted.
Kétszer 1 GB-ot tud kezelni, 1 GB DDR1-es ram olyan 6-7 ezer forint körül van, 2 GB már 12 ezer.
Megérné egy új gépen gondolkodni.
Hát ez félig meddig hülyeség volt. Már ha azt nézzük, akkor ugye a 775-ös procik közül csak a legolcsóbbakat és az elsz@rtakat verik meg a 462-es procik és ilyenek a Celeron meg a D procik (Pentium D, Celeron D stb).
A többit nem nagyon verik, meg inkább a 478-as platformmal kellene összehasonlítani.
Egyébként abban igazad van, hogy nem szabad lenézni a 462-es lapokat és procikat mert tényleg jól vitték a játékokat és szinte akadás mentesen, a baj csak ugye ott volt, hogy több programot már nem nagyon bírtak el, meg kevés volt bennük a cache és ami nagyobb gond volt az az, hogy kevés volt az utasítás készlete, ami viszont elég nagy gond volt azért is, mert pár program aminek el kellett volna szépen mennie rajta, az nem ment el rajta.
De egyébként különösebb probléma nem volt velük.
Ebben amúgy én is "jó" vagyok, ugyanis gépekkel foglalkozom és jó pár gép megfordult már a kezem alatt, na meg elég sokáig egy 462-es Duron 1.8 GHz-es procim volt egy K7S41GX alaplappal és tényleg, de semmi gondom nem volt vele, csak hát már elavult, na meg ha megnézed a cache méretét akkor nagyon durva, pedig egyébként maga a proci nem gyenge (annyira).
A 478-as procikról inkább nem nagyon nyilatkozom, mert azok olyanok hogy erő aligha van bennük, meg a legtöbb alaplapot eléggé elsz@rták, legalább is ennél a platformnál és igen hamar tönkre is mentek.
Na meg a Celeron és a Pentium processzorok a leggyengébbek és a legolcsóbbak az egyes platformoknál, szóval azokat én nem nagyon hasonlítanám más processzorokkal :)
Arról meg nem is beszélek, hogy az AMD alig ad cache-t a processzoraihoz, az Intel meg egy sima Pentium procihoz is képes 2-3 Mega cache-t odanyomni, holott azt a processzor soha a büdös életben nem fogja tudni kihasználni, főleg nem egy 775-ös P4.
De ez amúgy ilyen "rejtély" a gyártóknál, meg az is, hogy miért ilyen hülyék, de ebbe inkább nem mennék bele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!