Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Bios Flashelés közben kikapcso...

Bios Flashelés közben kikapcsolt a gépem, de működik. Von ez maga után valamilyen következményeket?

Figyelt kérdés
Egy Acer Aspire 5738 dg laptopom van, ami néha-néha kékhalálozott és több helyen utánanéztem, hogy a bios frissítés segíthet. Ezért leszedtem a gyártó honlapjáról az 1.25-ös verziót és futtattam a flasht. Ez tök jó volt meg minden, csak úgy felpörgette a hűtőmet, gondolom melegedett a gép nagyon, de erre nem számítottam. Picit megemeltem hogy több levegőt kapjon, de kb 70% nál hirtelen kikapcsolt. Túlmelegedésre tippeltem és eléggé megijedtem, mert annyira informált vagyok hogy ilyen flashelés félbeszakítása általában szervíz gyanús. Szercsére mákom volt, a gép bekapcsolt, működött a biosom 1.25-ös volt. Parasztlogikával úgy gondoltam, hogy lefuttatom mégegyszer a flashelést, hogy esetlegesen hiányzó fájlok a helyükre kerüljenek és felülírják a hibásakat..Tehát 1.25-t flasheltem 1.25-t-re. Kiraktam az ablakba a gépet és lefutattam újra a flasht, ekkor végig ért és magától kapcsolt ki úgy ahogy illik. Szeretném megkérdezni, hogy a fent leírt esemény problémát okozhat? Vagy ha egyszer végig flasheli rendesen a biost akkor az felülírja az előző verziót és nem kell félnem, hogy rosszalkodni fog?

2013. febr. 1. 00:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha megy a géped, akkor minde okés. Ha a flashseléskor gond lett volna, akkor el se indulna. Amúgy azért ez a folyamat eléggé be van biztosítva, a % is csak amolyan tájékozató adat, szóval ne aggódj.
2013. febr. 1. 01:18
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) Megnyugodtam! Szerencsére a problémám is megoldódott benne, nincs kifagyás és túlmelegedés azóta!
2013. febr. 1. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!