Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SRT-ből TXT lett, hogy csinálj...

SRT-ből TXT lett, hogy csináljam vissza? (nem átnevezés a gond)

Figyelt kérdés
Véletlenül úgy nyitottam meg egy srt fájlt, hogy a Jegyzettömb lett az "alap megnyitója". Most hiába kattintok jobb gombbal rá, nyitom meg a tulajdonságait, nem tudom visszacsinálni, és most az összes srt-ből txt lett ( a kiterjesztés maradt srt, csak a megjelenése lett txt..) Huh, remélem nem lett túl zavaros. :O)

2013. jan. 29. 20:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Jobb klikk és "társítás". Itt társítod a neked tetsző progival, de egyébként a fájl fajtája nem változott meg így sem, csak most mással nyitja meg...

A kiválasztásnál van egy pipa "az összes ilyen fájl-t ezzel nyissa meg", ezt is jelöld be...

Ha erre gondoltál...

2013. jan. 29. 20:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, erre, csak az a gond, hogy eddig nem volt semmi kiválasztva, és így nem is engedte megnyitni (ezt szeretném újra elérni). Viszont olyan opciót nem ajánl fel a társításnál, hogy "semmivel se nyissa meg"
2013. jan. 29. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:

És ez miért gond, ha megnyitja???

Olyan opció tényleg nincs, hogy semmivel, de miért zavar, ha társítva van? Csak az ikonja más, de ettől semmi nem változik...

2013. jan. 29. 20:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha egyszer bele akarsz javítani - mondjuk egy bődületes helyesírási hiba miatt - akkor pont jól jön, hogy társítva van valamivel...
2013. jan. 29. 20:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Mert valamiért így csak úgy működik a felirat, ha ráhúzom, és nem indul el magától.

Akkor ezt nem értem.. Eddig mindig kiírta ugye, hogy "nem tudja megnyitni ezt a fajta fájlt, most hogy txt-vel nyitja már nem lehet visszacsinálni?

2013. jan. 29. 20:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Eddig is tudtam javítani (srt átír txt-re, javítás és vissza srt-re :D )
2013. jan. 29. 20:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Na mindegy, újrarakom a vlc-t, hátha felismeri majd. :)
2013. jan. 29. 20:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Rendszerleíróból tudod törölni a hozzárendelést. Persze a törölgetés előtt nem árt egy biztonsági mentést készíteni róla.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.SRT\OpenWithList

itt töröld a notepad.exe értéket

töröld ezt a kulcsot:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.SRT\UserChoice

Egyébként a médialejátszók betöltik a feliratot, függetlenül attól hogy milyen programhoz vannak hozzárendelve. Egy mappában legyen a filmmel, és ugyanaz legyen a neve. Nekem is a jegyzettömb van hozzárendelve az srt fájlhoz.

2013. jan. 29. 20:36
 9/9 anonim ***** válasza:

"Eddig is tudtam javítani (srt átír txt-re, javítás és vissza srt-re :D )"

mi lett volna, ha mondjuk simán megnyitod jegyzettömbbel átnevezés nélkül?

amúgy kissé zavaros, tökmindegy mivel van társítva, a lejátszótól függ, hogy megnyitja-e, vagy sem

2013. jan. 29. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!