Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem indul el a gepem mi baja...

Nem indul el a gepem mi baja lehet? Tobbi lent

Figyelt kérdés
Beleraktam egy +ramot a gepbe es ugy sipolt mint ha nem lenne benne de benne volt a tobbi ketto fe most viszont kivettem se kep se hang bekapcsol a gep fe el nem indul mert nrm sipol az indulasnal ertelmetlenul irtsm lr fr mi lehet vele ?????
2013. jan. 25. 00:17
 1/7 anonim ***** válasza:
kb 70%, hogy meghalt az alaplap.
2013. jan. 25. 00:39
 2/7 1NruHtlan válasza:
90%ra tenném hogy a ramok nemfértek össze és ez kisütötte a procid
2013. jan. 25. 00:56
 3/7 anonim válasza:

Ne csak RAM össze nem férés van, hanem az is lehetséges, hogy hibás vagy zárlatos a RAM.

A probléma okozót az vissza ne tedd, de a többivel még próbálkozzál, hátha csak rosszul érintkeznek most hogy megbolygattad őket, nem kell rögtön mindjárt alaplap halál gondolni.

Hogy meg ettől a proci is leégjen, az ne is haragudjatok, már nonszensz!

2013. jan. 25. 01:06
 4/7 A kérdező kommentje:
De a ramot kivettuk mar belole mar es az a ram forro is volt amikor benne volt sipolt a gep gyorsan kiszedtem es utanna el se indul na most amikor halozatra dugom magatol bekapcs a gep esdig amikor besugtam nekem kellet bekapcsolni most meg magatol , es szerintem a proci dologba lehet valami mert amd es volt mar amds gepem es abba meghalt a proci es utanna ugyan ezt csinalta hogy amikor bedugtam az aramba elindult magatol foggalmam nincs mi lehet en a proci gondoltam :/
2013. jan. 25. 01:12
 5/7 anonim ***** válasza:

3/4-nek igaza van:)

Nekem totál kiégett a gépem egyszer, csak a proci maradt meg:DD

Szóval azt annyi védelem védi, hogy szinte lehetelen hogy kiégjen.

2013. jan. 25. 08:26
 6/7 anonim válasza:

Szerintem ez valami zárlatos RAM lehet, vagy az is elképzelhető, hogy rosszul dugtad bele, vagy úgy cserélted őket, hogy közben nem kapcsoltad le a géped, és dugdosás közben rövidre zárhattál valamit: ettől forrósodott fel.

Ez sem nyírja ki még feltétlenül az alaplapot sem, de az elképzelhető könnyen, hogy az adott RAM-nak annak annyi, és a foglalatának is az alaplapon.

De ha az egyik RAM foglalat tönkre megy, ettől még a másik kettő még működő képes maradhat, csak akkor már ennyivel kevesebbet tudsz bele tenni.

Régebbi gépeknél meg a patkolós AMD processzorokkal kell igen vigyázni, (pl. asszem AMD Barthon) mert elég rajta egy hajszálnál is kisebb, csak nagyítóval látható karcolás, és a szemétje már meg is halt.

2013. jan. 25. 10:08
 7/7 anonim válasza:

A proci az szintén a saját zárlatától, illetve akkor éghet le, ha le áll a hűtése.

De az alaplapok már jó egy ideje olyanok, hogy azonnal lekapcsolják a gépet, ha észre veszik, hogy a proci melegebb, mint kellene, tehát a proci ma már ventilátor bedöglés miatt nem nagyon éghet le.

2013. jan. 25. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!