SSD merevlemez re windowst telepiteni érdemes?
Nem véletlenül ajánlották. Az SSD látványosan gyorsabban tölti be a rendszert, és mivel nincs benne mechanikusan működő alkatrész, eleve halkabb lesz a gép. Hátránya egyelőre annyi, hogy nem biztos, hogy kibír annyit, mint egy hagyományos merevlemez (2-3 év után lehet, hogy tönkremegy), és sokkal drágább. Ha sokat megy a géped, akkor megéri, ha alig használod, akkor kár kiadni annyi pénzt.
2013. jan. 21. 18:52
Nem megy tönkre pár év után. Az SSD az egyik legjobb dolog az újkori számítástechnikában: aki teheti, váltson!
2013. jan. 21. 21:59
3/19 A kérdező kommentje:
És mekkora, hàny G nagysàgut ajànlatok windows 7 nek meg a programoknak? Elég 40 G, v inkàb 60 G ajànlatok?
Ha nem telepítesz rá több nagy programot, akkor elég lehet a 60-96 is, de egy újabb játék önmagában 18GB is lehet. Ez az oprendszerrel már csaknem 50. Min. 96 legyen.
2013. jan. 22. 20:17
Minimum 128 GB legyen.
A win 7-es rendszer maga 20 GB, az alap programok és driverek még vagy 10 GB, a windows frissítések is sokat levesznek a méretből, főleg ha olyat látsz hogy 321 frissítés van hátra.
Előnye az hogy gyors, csendes, hosszú élettartamú és energiatakarékos, viszont az a hátránya, hogy elég drága, nem korlátlan az írási készsége.
2013. jan. 23. 13:26
Nekem a Win 7 Ultimate x64 egy 60GB-os HDD partíción van elég sok programmal (nem játékok), van rajta 18 GB helyem. Viszont SSD-nél eleve ajánlják, hogy maradjon legalább 5-10% szabad hely rajta. Ezen felül a töredezettség mentesítés SSD-n felejtős, erősen nem ajánlott és felesleges is. Csak rontana az élettartamán.
Ami még fontos, hogy pl. böngésző gyorsítótárat tedd másik HDD partícióra, ezzel is csökkentve az írások és olvasások számát az SSD-n, tovább növelve az élettartamát.
Természetesen SSD-re telepített Windows jelentősen gyorsabb lesz, és mivel nincs benne mechanikus alkatrész, az elérési idő töredéke egy hagyományos HDD-hez képest.
2013. jan. 24. 12:18
Teljesen felesleges a HDD-re pakolni a gyorsítótárat, hiszen a célunk, hogy a rendszer gyors legyen. Nem kell sajnálni az SSD-t, hanem használni kell, ahogy jólesik. Az első generációs példányok is gond nélkül mennek a mai napig, bármelyik mai példány elmegy hosszú évekig. Előbb növi ki az ember, és vált majd - az akkor már jelentősen olcsóbb - nagyobb kapacitásúra.
2013. jan. 24. 16:33
8/19 A kérdező kommentje:
Jelenleg is windows 7 van a gépemen, megoszttot merevlemezen 40G van neki, abol is programostol együt 30G foglal, szoval azértis kérdeztem h 40G elég vagy inkàb 60G vegyek..nem jàtékokra kell, hanem hasznàlatra a 7köznapokra! Eddig elég volt, de szerintem a 60G vel meglennék?
Hát én nekem kevés, pedig mindig annyit particionálok le, de te tudod, később megbánhatod.
2013. jan. 29. 06:42
Windowst telepíteni semmire nem érdemes. XD
2013. febr. 1. 19:55
Kapcsolódó kérdések: