Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kéne nekem 1 számítógép és...

Kéne nekem 1 számítógép és azt akarom tudni hogy az a kifejezés hogy pl: 40GB HDD mit jelent?

Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát a "40GB hdd" annyit jelent hogy a kinézett számítógép merev lemeze (tárolóegysége) 40 gigabyte adatot tud tárolni ami a mai világban meglehetősen elavultnak számít!
2013. jan. 20. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Az a Vinyó már múzeumba való...
2013. jan. 20. 12:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Oké kösz az infót!
2013. jan. 21. 19:21
 4/7 anonim válasza:
86%

1GB gigabyte = 1024 MB megabyte

40GB-bol 20GB windows 5GB altalanos beallitas fajlok, es akkor kezdesz feltelepiteni programokat, amik 100-200 MB-osak altalaban, mint pl adobe reader, open office. 40GB hamar megtellik, de at lehet pakolni a fajljaidat egy masodik meghajtora kesobb, ami legyen legalabb 200GB, ha kenyelmesen akarsz vele dolgozni. Mar persze ha nem laptop, mert laptophoz legtobbszor csak kulso taroot lehet hozzaadni.

2013. jan. 23. 01:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Keress egy ismerőst mond meg mire van szükséged és bízd rá mert látszik hogy nem értesz hozzá és ez a 2. legegyszerűbb kérdés amit választáskor az ember feltesz magának...

Ha te akarsz belemenni akkor szívesen leírom, de ahogy a kérdésed elnézem ez eddig se érdekelt nagyon.

2013. jan. 23. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:

HDD merevlemez, ahogy előttem is írták, itt tárolják a programokat, és egyéb fájlokat.

A 40 GB-os méret valóban nagyon elavult, talán 2000 környékén lehetett még elfogadható méret, de ebben sem vagyok biztos.

Feltételezhető, hogy az a gép, amiben ilyen HDD van, a többi rész is hasonlóan elavult, netán megbízhatatlan, és az olcsóságnak is meg lesz az ára.

A számítógép vásárlásakor a legelső kérdés mindig az, hogy mik is az igényeid, vagyis mire szeretnéd használni, és elképzelhető-e, hogy fejlődik-e a jelenlegi igényed.

A játék és a film, zene, grafika, stb. szerkesztés veszi a leginkább igénybe a gépet, de vannak ennél jóval specifikusabb műveletek is. Pl. az én gépem akár négy hónapig(!) is dolgozott volna éjjel-nappal egy gráfszámítási programon, pedig 2 GHz-es duálprocesszoros masináról van szó, és semmilyen más programmal nem terheltem. Ennyire azonbán általában soha sem használják ki a gépüket.

Egy ilyen gépnek az lehet a legnagyobb hátránya, hogy mint írtam feltételezem, ez egy nagyon régi gép, és ennek megfelelően csak régebbi operációs rendszer (pl. Windows XP, vagy régebbi Ubuntu, vagy inkább Lubuntu - ami kisebb gépigényű, ámde fapadosabb változatú ingyenes operációs rendszer) A régi oprendszer hátránya, hogy a szoftvertámogatottsága hamarosan lejár, és így egyre megbízhatatlanabb lesz a masina.

2013. jan. 26. 23:44
 7/7 anonim ***** válasza:
A merevlemez mérete nem feltételezi a többi hardverelem (alkatrész) elavultságát de valószínűsíti. Keress valakit aki jobban ért hozzá mert erős a gyanúm hogy valami olcsó gépet akarnak eladni neked sok pénzért.
2013. jan. 31. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!